Banka za međunarodna poravnanja uvrstila Indeks cena nepokretnosti RGZ-a u globalne pokazatelje 1Foto: rgz.gov.rs

Banka za međunarodna poravnanja (BIS), zvanično je uvrstila Indeks cena nepokretnosti Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) u pokazatelje koje koristi kao deo globalnog izveštavanja iz oblasti nepokretnosti, saopštio je danas taj zavod.

To je, kako je navedeno, „odlična vest za Srbiju jer tako postaje atraktivnija i privlačnija za ulaganje investitora u tržište nepokretnosti“.

„Odluka BIS-a pokazuje da je tržište nekretnina u Srbiji transparentno, što je važno za sve koji planiraju da investiraju u Srbiji. Ovim se potvrđuje da Srbija prati dešavanja na tržištu nepokretnosti na kredibilan i transparentan način, pa građani mogu koristiti Izveštaje o tržištu nepokretnosti RGZ-a za donošenje odluka o kupovini, prodaji ili iznajmljivanju nekretnine, a privreda za planiranje investicija, razvoja i poslovne strategije“, naveo je RGZ.

Dodaje se da je to dokaz uspešne reforme Republičkog geodetskog zavoda koju Vlada Srbije sprovodi u saradnji sa Svetskom bankom kroz projekat „Unapređenje upravljanja nepokretnostima u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari