Na teritoriji Niša od sredine novembra do danas isključena je struja u skoro 3.000 domaćinstava zbog neplaćenog duga, potvrdio je direktor privrednog društva Jugoistok Darko Bulatović. On je lokalnim medijima kazao da je od 10.820 naloga za isključenje izvršeno 2.987, a da su 2.443 korisnika platila dug.

 Prema njegovim rečima, ekipe elektromontera najpre isključuju „virmance“ jer je njihov dug iznad 50.000 dinara, a potom domaćinstva, od kojih najpre ona sa većim, a potom sa manjim dugom. Isključenja će se nastaviti tokom celog ovog meseca dok se sve obaveze po nalozima ne izmire, kazao je on.

Akcija masovnog isključenja struje neurednim platišama počela je nakon što je 10. novembra istekao rok od mesec dana koji je Jugoistok dao korisnicima za izmirenje avgustovskog računa za struju. Među dužnicima u Nišu za čije isključenje je izdat nalog nalazi se 11.500 domaćinstava i oko 2.000 firmi čiji računi prelaze pet hiljada dinara. Na celom području Jugoistoka, od Kladova do Preševa, upozorenje pred isključenje poslato je na adrese 55.000 neredovnih platiša, ali je do 10. novembra oko deset hiljada dužnika izmirilo obaveze, tako da su nalozi za isključenje izdati za oko 42.500 korisnika.

Apel za štednju

Direktor Jugoistoka Darko Bulatović apelovao je na isključene potrošače da ne pribegavaju samopriključenju, a na sve potrošače da racionalno troše električnu energiju, uprkos tome što je „sistem stabilan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari