Brnabić: Država će naći način da pomogne proizvođačima, prerađivačima i izvoznicima žita 1Foto: FoNet/Vlada Srbije Slobodan Miljević

Država će naći način da pomogne proizvođačima, prerađivačima i izvoznicima žita u situaciji kad je zabranjen izvoz pšenice, kukuruza i suncokretovog ulja, poručila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je na sastanku sa predstavnicima Udruženja žita Srbije predložila da se nastavi analiza trenutne situacije na domaćem tržištu, kada su u pitanju ovi poljoprivredno-prehrambeni proizvodi, nakon čega će se ponovo sa njima sastati.

Prema njenim rečima, važno je da je dijalog sa proizvođačima žita uspostavljen i da će sve buduće odluke donositi zajedno, navodi se u saopštenju kabineta premijerke.

Brnabić je rekla da država u potpunosti razume situaciju u kojoj su se našli proizvođači, prerađivači i izvoznici žita, posle odluke Vlade Srbije o zabrani izvoza te robe, i da će se sve učini da im se pomogne, uz obezbeđivanje maksimalne bezbednosti u snabdevanju građana Srbije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ranije su predstavnici Žita Srbije uklazivali da Srbija raspolaže rekordnim količinama pšenice i kukuruza i da treba dozvoliti da se izvezu ugovorene količine te robe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari