Brnabić: U narednih 10 dana pomoć penzionerima od 5.000

Ostavite komentar


  1. Kupone sa jos vecim popustima i privilegijama davacemo na dan izbora u Beogradu.Nazalost ne znamo jos tacan datum al bice uskoro ko i sve drugo u ovoj drzavi.Bice to sigurno kuponi veci nego i kad prije, najveci do sada.

  2. Ako je nekom penzioneru skinuta plata od 100 din za 10% to je 90 din. Dobije povecanje od 1,25% to je 91,12 din.
    Dobije opet povecanje od 1,75% to je 92,80 din. A ako dobije jos 5% to je 97,35 din, dakle nedostaje 2,65 din. Ako se tu dodaju poskupljenja u medjuvremenu…Mozda vi jos racunate "na olovku" , pa ste pogresili, probajte "digitalnim" racunom jos jednom.

  3. Hajde, bar nesto – nece li imati ljudi za Novu Godinu, ili za koji racun vise..
    Sve je ovo jos malo, ali bar ide nekuda..

    ic po mic. Zivo me zanima kakve ce te kartice/kuponi biti. Nije losa ideja.

  4. Гоаспођице Брнабић, од 2014 до данас сте ми умањили примања за три хиљаде евра, а ѕад ми дајете 5000 динара,како овај цинизам да протумачим?

  5. Ovo postaje degutantno !! Prvo im uzmu (ukradu) a posle na kasicicu udeljuju !! Tuga !!!

  6. Sram je bilo. Sprda se sa ljudima u trećem dobu, nije joj dosta koliko im je oteto,pa im sipa so na ranu ovom bednom milostinjom.

  7. Providno do bola,beogradski penzioneri dobice kartice od grada,znaci,gradski izbori su tu.Kada bi na svaku uslugu dobila 10%popusta,opet mi ne bi bilo nadoknadjeno 12 % koje su mi oteli.Usput,trgovine vec daju popust penzionerima,pa im kartice nisu potrebne.Ako racunju na penzionersku izlapelost,zeznuli su se,opljackani penzioneri su kategorija koja ume da racuna. Dakle,g-din Mali se ovog puta preracunao.

  8. Sramota je šta je urađeno sa penzijama. Neke penzije su umanjene i 15% a koliko su porasle za svo ovo vreme? Kada se na to doda i porast cena za isti period dobija se obezvređenje nekih penzija između 20-30%. I ovo povećanje od 5% nije 5% nego 4% za penzije veće od 25.000. I posle najavljenog povećanja sve penzije preko 30.000 dinara biće manje nego pre smanjenja. Znam neki će reći pa dobro kad imaš toliko. Ali penzija nije socijalna kategorija pa da se daje po nečijem nahođenju. Penzija je pravo stečeno uplaćivanjem doprinosa i na njenu punu visinu imamo puno pravo. A ako se već gleda šta neko ima i šta neki imaju neka se krene od današnje elite i ko su i odakle im to što imaju. To je bruka i sramota da se zakidaju pošteno zarađene penzije danas kada se vraća čak i ono što je oduzeto posle 2. svetskog rata.

  9. I ti i tvoj sef bi ste kod mene radili za 25.000 pa bi Vam onda dao pomoc od 5.000. Bezobrazno i bahato.

  10. Uzmi tih 5% i 5000 dinara i podeli sa gazdom, a meni vrati tih 14% što ste mi uzeli, pa tek onda povećavajte tu sirotinju.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.