CINS: Vučićev kum ulazi u posao sa vetroelektranama

Ostavite komentar


    1. Obnovljivi izvori energije, u svetu preuzimaju primat nad fosilnim gorivima, i vetroelektrana su velika šansa koju treba iskoristiti, i bolje su od hidroelektrana.

  1. Trebalo je odmah da se baci na vetroparkove a ne da unisti pola reka u Srbiji mini hidroelektranama pa onda da se seti da koriscenje vetra ne pravi nikakvu stetu a donosi vise mara od MHE-a.

    1. Pravi štetu. Slepi miševi i ptice ginu od propelera. Pogotovo slepi miševi, jer gube orijentaciju zbog poremećenog magnetskog polja.

  2. Pa zar vatanje i prodaja magle odnosnio vetra nije uza specijalnost nase premijerke Brnabic i njenog brace?

  3. Firma znaci vredi 74.000 dinara i ulazi u posao od 100 miliona dolara.
    Evop moja firma vredi vise, samo racunar na kom radim je skuplji, pa jel mogu ja neki posao od milion Evra, ne treba vise.

    1. Korupcija izaziva zastoj u razvoju društva jer poslove dobijaju firme koje ne mogu da ga obave adekvatno. Uvećani troškovi posla su sekundarna opasnost.

  4. Ko je taj da ima 100 miliona e za investiranje?? Ili će mu vetar u leđa dati obveznici Srbije?

    1. Obratiti pažnju i detaljno iščitati stavke na poleđini računa EPS_a, biće tu „naknada za …budale“ od nekoliko stotina dinara po domaćinstvu i, eto parica za kuma, a valjda će se nešto od toga preliti i u džepove Vučića, Aleksandra ili Andreja, svejedno…

  5. Ja u svemu ovome ne vidim baš ništa loše. Još,kada bi Vičićevi rođaci osnovali zadruge i objedinili zemljišta sa Navodnjavanjem i još takvih dobrih stvari Srbija bi krenula na bolje.
    Iako sam ogorčeni protivnik Vučića u ovakvim stvarima vidim dobro Srbiji. A Zašto. Biće tu i muvanja i i kršenja zakona , pa dobićemo još jednog bogataša ali ćemo krenuti pravim putem.
    U zemlji sa mnogo bogatih ljudi ne može biti ništa loše…I zato Vučiću kada već ne možemo da te srušimo radi barem pametne stvari. Uradi nešto za poljoprivredu za koju su se svi kleli na predizbornim obećanjima, konsultuj pametne ljude ( i ti onda nastupiš kao to je tvoja ideja). Ali nema veze ….ali ako nastaviš sa pametnim idejama „tvojim“ – nije bitno, još ću da i glasam za tebe.

  6. Opa. Jelo to neki žuti ispao iz tala pa sada udri na Vučića kako je on kriv i umešan. Koliko ste jadni nesretnici.

  7. Znači, najpre u državnoj firmi sakupi kapital, pa krene u privatni biznis? Ama, da gospodin nije Crnogorac?

  8. Treba neko da se ozbiljno pozabavi analizom ulaganja i zaduzivanja u energiju. Privatnicima poslovi u cistoj energiji i cista zarada, a drzava se zaduzuje enormno i ulaze u termoelektrane koje cemo morati da zatvaramo. Privatnicima cemo da placamo duplo kilovat. Zasto? To bi drzava mogla da placa sama sebi i sama gradi postrojenja zelene energije, kad se vec zaduzuje.? Goran

  9. Brutalni pragmatizam sadasnje vlasti, opran od bilo kakve ideologije. Oko 40 miliona eur su godisnji gubici eps zbog placanja kWh povlascenim proizvodjacima kakav je Petrovic po ceni trostruko vecoj od standardnog kWh. Dodantni i mnogo veci a nevidljivi gubici su u tome sto kad dune vetar smanjuju snagu termoelektrana, a one tada purnjaju kao dizel motor autobusa koji polazi. Ova vlast ce svaku novinu izokrenuti.

  10. To je posao bez rizika,jer se kao i male hidgoelektrane,subvencionise od svih gradjana Srbije kroz racune za struju.Medjutim uslove za ovaj unosan posao je omogucila prethodna vlast kroz donosenje zakona.Resenje je jednostavno,ukinuti zakon,pa ko ima ekonomski interes neka ulaze i gradi.

  11. nema ništa protiv da i kumovi i pobratimi moraju nešto da rade (u svojoj struci.. u elektroenergiji) ali kad čujem da je firma formirana “juče“ i već danas ide na poslove od stotine miliona evra.. A na nekim drugim nameštenim tenderima recimo traži se da firma u poslednje 3-5 godina ima obrt od recimo 500 ili više miliona evra.. A što ovde ne bi tako bilo? Hajde da idemo na renomirane firme na svim tenderima!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.