Da li Grčić rudare vodi na Vučića ili na ekologe?

Direktor EPS-a najavio marš na Beograd zaposlenih u Kolubari ako im predsednik Srbije pismeno ne garantuje "da će ih sačuvati od neprijatelja u zemlji i inostranstvu"

Ostavite komentar


  1. Ovo je svakako zanimljivo pitanje, mada mi nije jasno šta bi oni s tim papirom dobili, osim medijske pažnje i značaja dela sindikata. Pravo pitanje je šta je uopšte uloga vd Gen Dir-a !?

  2. Nisam ispratio. Jesu li rudari za zakon o eksproprijaciji i referendumu i za rio tinto ili sta? Kakav spin vlasti da jedne okrenu na druge a nigde veze. Jel tesko da se sedne i usaglasi i nadju resenja za vec postojece probleme kao i za buducnost. Odsumporavanje, filteri na dimnjacima nesto realno i prakticno.

  3. To sto je Ana Brnnabic potpisala nije stetno ako se ima u vidu da trenutne zalihe uglja nece trajati ni do 2050 godine prema planu eksploatacije. Da smo pametni i da smo nastavili putem kojim je krenuo Kostunica 2004 godine mi bi danas imali Djerdap 3 i nove hidrocentrale na Drini kojima bi se proizvodnja struje duplirala, a svima je jasno o kolikom novcu se onda tu radi. U privredu bi pri izgradnji uslo vise novca nego sve investicije i krediti koje je uzeo AV u ovih 9 godina, a prihodi od prodaje struje bi bili enormni. Tada bi mogli da razmisljamo o smanjenju kapaciteta i zatvaranju termoelektrana jer ce ugalj mnogo vise vredeti kasnije nego sada.

  4. Glupaci koji su na čelu države i svih preduzeća, ne znaju šta rade? Oni nisu svesni kakve posledice uzrokuju njihove glupe odluke. Predsednika stižu kadrovske bezvezarije, iako je on glavni kadrovski promašaj Srbije. Srećom, već i najgluplji među Srbima vide, da je ovo put u propast.

  5. Čovek u svom ushićenju, ne zna šta priča, on luduje. Kada bi znao šta govori, bilo bi mu jasno da zavađa ljude u kući, oca i sina, brata i sestrića. Čovek je ekstremno podložan ropstvu, verovatno je izrod, jer njegovi preci sigurno nisu bili takvi prema Turcima.

  6. Grčić protiv Vučića!!! Dobra fora….Oni stvarno misle da je narod toliko glup, da ne može da proceni da je njima stačo do radnika Kolubare kao do lanjskog snega.

  7. Vucicu lako ti je da zmije sklanjas. Grcic ti je VD.
    Odmah na mesto direktora dovedi Atlagica vrednog i postenog coveka

Ostavite komentar


Ekonomija

Otpušteni radnik dobio nišku "Tržnicu" na sudu - diplomirani fizičar vraćen na posao, ali kao čistač 10

Otpušteni radnik dobio nišku „Tržnicu“ na sudu – diplomirani fizičar vraćen na posao, ali kao čistač

Diplomirani fizičar Siniša Marjanović 25 godina radio je u JKP Tržnica Niš na različitim pozicijama. Januara prošle godine dobio je otkaz kao tehnološki višak, pa je tužio to niško javno preduzeće, verujući da su na otkaz uticali njegovo opoziciono i sindikalno delovanje. Doneta je pravosnažna presuda kojom se Tržnici nalaže da Marjanovića vrati na posao. Međutim, vraćen je da radi kao higijeničar, pišu Južne vesti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.