Drva i TA peći najisplativiji, etažno grejanje papreno skupo

* Grejalice potroše i do 128.000 dinara za jednu sezonu * Loženje drva među najisplativijim opcijama - cena 37.000 dinara za stan od 60 kvadrata * Pelet drastično poskupeo

Ostavite komentar


  1. Drvo NIJE ogrev. Idiotsko izvlacenje da je to "obnovljiv" izvor energije, naravno nije tacan, zato sto posecenom stablu treba skoro citav ljudski vek da ponovo izraste. U gradovima bi trebalo zabraniti lozenje na drvo i ugalj. Podavise! Kada bi DRZAVA bila zbilja zainteresovana za svoje gradjane, kao sto odavno nije, pomogla bi. Pre svega OBRAZOVANJEM (moderni nacini grejanja), a zatim STIMULACIJOM (pogodnim kreditima za toplotnu izolaciju ili solarne panele, npr.). "Dok god bude ovakva tarifna politika, dok god cena struje bude pratila visinu plata građana koje su prilično niske postojaće domaćinstva koja će električnu energiju koristiti za zagrevanje." A koju bi INACE trebalo u gradu da koriste? Ja se grejem na STRUJU i tvrdim da je skupa, a da cenu NIKO ne zna. Pa ipak, iako imam etazno grejanje, placam po kvadratu mnogo manje nogo moj sin toplanu. Zato sto koristim toplotnu pumpu. Mozda biste mogli malo VI da istrazite i ljudima pomognete da bi se lepse a jeftinije ogrejali, ne ubijajuci usput svoju porodicu, susede i prirodu?

  2. Prof.Rajakovic:""grejanje na TA peći noću i dalje jedan od najjeftinijih vidova zagrevanja stanova""….Sigurno,kada se greje jedna soba,a ne ceo stan.

  3. Ne treba kriviti trgovce zbog visokih i nerealnih cena peleta jer su proizvođači digli cene i trgovci samo prate povećanje. Pohlepa svakako.

  4. Pa ovaj proračun nema veze. Imam stan 53m2 i grejem se na kotao. Imam klinca starog godinu dana i grejem ceo stan na 23 stepena od oktobra do maja. Računi za struju prošle godine nisu bili ni pola od onoga što je ovde navedeno. Naravno dobar deo grejanja ide noću kao i kod TA, zidovi se greju, a ne isključivo u toku dana…

  5. Racunica vam nije tacna za grejanje na TA peci i nocnu struju. 6 meseci se grejem stan 55 kvadrata i placam 5000 din to je 30000 din i manje od vasih 48000 din, uz to oko stana imam izolaciju stiropor.Tu je i masina za ves, bojler, frizider, ravna ploca sporet,usisivac. reCAPTCHA

Ostavite komentar


Ekonomija

Nekretnine od blizu milion evra Vjose Osmani i Prindona Sadrijua 10

Nekretnine od blizu milion evra Vjose Osmani i Prindona Sadrijua

Kosovska predsednica Vjosa Osmani prijavila je nekretnine u vrednosti od blizu milion evra u zajedničkom vlasništvu sa svojim suprugom i roditeljima njenog supruga, Prindonom Sadrijuom (Sadriu), u svojoj izjavi o imovini Agenciji za borbu protiv korupcije. Kallxo se bavio time.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.