Srbija zabranila uvoz peleta na tri meseca

Ostavite komentar


  1. Када су ти исти произвођачи продавли пелет по 100% скупље онда је све било ОК. И њима и држави. А сада… Па рођаци, тона пелета је коштала 180 еура и сви задовољни. Па сте подигли на 320 и Вама супер. Сад са 200 еура кукњава. СРАМ ВАС БИЛО. И Вас и ДРЖАВУ што вас штити.

  2. U cilju zastite zivota i zdravlja biljaka??? Ne treba kod nas da se seku sume, isekose Frusku Boru dusmani, vec samo uvoz kada je jeftin. Vlada definitivno ne radi u interesu gradjana vec pojedinacn8h profita.

  3. Mišljenja sam, da je velika greška što je država stala u zaštitu domaćih proizvođača peleta, svi oni na čelu sa Drakulićem podigli su pelet sa 170 eura po toni na 400 eura po toni pravdajući se na uticaj dešavanja u Ukrajina. Sramota.
    Zašto država ne stane na stranu potrošača i zabrane samovoljno povećanje cena domaćih proizvođača peleta, uzgred želimo li čistiji vazduh bez fosilnih goriva-uglja, pa izvolite uradite nešto.
    Na kraju želeo bih da postavim pitanje da se javno izjasne domaći proizvođači peleta koliko su mladih zasada drveća zasadili ili finansira li podizanje novih zqsada i u kojem procentu i broju za svako isečeno stablo…
    Domaći proizvođači gospodo od Srbija šume dobijaju drva po ceni i ove godine od 3.600 dinara po prostornom ili tzv. šumskom metru, a oni to drvo prerađuju i prodaju nama u obliku peleta na kilograme, uz učešće mekog drveta vrbe i topole kao vezivnog drveta uz učešće 30-40% a cena topole je 20 eura kubik….

  4. ako moze vlada da uvede zakon da cena peleta ne bude ispod 500 evra da im malo pomogne jer sa ovom sadasnjom cenom nemaju ni 100 evra po toni jadnici

  5. Lud ,zbunjen,normalan.Zabranjen uvoz peleta,pa cije se ocuvanje zivotne sredine cuva,strano ili nase,nemogu da prodaju pelet od pre dve godine pa sad nezele da imaju konkurenciju

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.