Dug Srbijagasa i Petrohemije građani platili 170 miliona evra

Srbija regulisala neizmirene obaveze za energente kupljene od Rusije

Ostavite komentar


  1. Pa jeli su nam dostavili neki fiskalni racun za ovu transakciju,po domacem receptu…!!!Znaci to je ta crna ekonomija…natovaris ceh N.N. licu za picu,u Upravnom odboru…

  2. Ali zato kako dug raste raste i plata "Druga" Bajatovica, naravno i ostali dodaci"ima se moze se" o trosku gradjana.Njemu smesno smeje se svima u lice.

  3. Zašto niko ne objavi koliko ko duguje Srbija gasu. Koje firme su potrošile gas a platili svi mi iz budžeta. Mislim da bi bilo pošteno.

  4. U štampanom izdanju ste pisali i o najavi početka izgradnje prvih vetroparkovz u Srbiji do kraja godine.
    Prvo, kod Alibunara je od mart početo sa gradnjom vetroparka sa 21 turbinom. Kod Kule imate 4 turbine kod Vršca dve, već u radu.
    Drugo, vaš sagovornik u tom tekstu je član udruženja za gas koji je normalno protiv izgradnje vetroparkova. On još objašnjava kako oni mnogo koštaju EPS a i nas potrošače struje. Nije objasnio koliko nas košta ova odluka vlade da preuzme dugovanja Srbijagasa i Petrohemije.

  5. Oni drze nasu naftu a mi njima dodjemo pare…a Bajatovic se vise ubajatio na poziciji.
    Bajati, daj soma da preguram godinu.

  6. kako smo mi(drzava) vlasnici datih firmi , mi (gradjani) treba da. i vraatimo dugove.
    svakog dana u svakom pogledu sve vise napredujemo….

  7. A šta sa fenomenalnim investicijama Srbijagasa- preuzimanje opljačkanih i prezaduženih firmi? Agroživ, Toza Marković ….. ko će te milione da vrati/plati? Možda Bajatović od plate i bonusa? Organizovani lopovluk!

  8. Pomazu se firme blizu Beograda, sto se ne pomogne Hipol iz Odzaka, jedini hemijski kompleks na balkanu koji se bavi proizvodnjom Polipropilena tj. granulata za brizganje plastike. Firma je u stecaju a radi punim kapacitetom i sa profitom. Bando profiterska

  9. Mi gradjani dva puta platili za istu uslugu što je nezakonito. Hoce neko poduzeti nešto? Mi plstili NIЅu, oni spiskali pare i opet plstili porezima. Nedopustivo.

  10. Ne mogu da verujem da ovog ne može niko da skloni..pa dajte ga za predsednika…

  11. Škole, bolnice, vrtići, institucije, javna preduzeća, agencije… ogroman broj velikih dužnika naprosto nisu platili energente, a to je i najčešće vezano za finansiranje od strane lokalnih samouprava, koje su takođe po raznim osnovama u dugovima do guše. Prema tome, ovo je samo presipanje države državi, i tako to treba gledati. Ovo su situacije kada država, okolo naokolo, duguje sama sebi, pa sama i prebija dugove. Na kraju plati budžet, koji je Alaj begova slama, uvek bila, tj. prebaci se sve na javni dug. Možda bih se i čudio tome, da to i USA nisu pre neku godinu uradile sa bankarskim dugovima, prebacivši ih na javni dug koji će u budućnosti, navodno, da servisiraju poreski obveznici. Veselo, svet je ionako prsao, pa sa njim i Srbija.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.