Električni automobili Srbiji donose više od 1.000 radnih mesta

Investicije u vozila na elektropogon na svetskom nivou iznose 90 milijardi dolara

Ostavite komentar


  1. Koje to tehnologije mogu da razvijaju nasi tehnicki fakulteti kad godinama proizvode proste inzinjere za outsource trecerazrednih poslova. Ono malo sto nesto zna je otislo. Te fabrike se ovde prave zbog jeftinih sirovina i radne snage. Doduse tu neko uvek profitira. Jes, stranci ulozili milijarde u razvoj tehnologije da bi Srbima pokazali. Trt Miljojka.

    1. Не могу да претпоставим која је Ваша струка, Александре, али на технологију и инжењерство имате необично анархон и дирљиво стаљинистички поглед. Опште познато је да је усавршавање технологија, инжењерска иновација и повећање продуктивности у великој мери ствар свакодневне производње услуга и добара. На Свету има посла, а код нас има младих, амбициозних и поштених инжењера, па ће бити прилике да се докажу и напредују – иншалах – свакога дана у сваком погледу….

  2. U suštini su iznete tačne konstatacije ali ima jedna zamka. Kada počne eksploatacija jadarita i prizvodnja litijuma cela regija oko rudnika će biti nepovratno zagađena. Sama tehnologija je prljava a poret toga i naš nemar za prirodu je ogroman. Zato se bojim da će od svega biti samo izvoz sirovina, upropašćena priroda i zdravlje stanovništva i jeftina radna snaga (po preporuci vlade, jedino što mi nudimo).

  3. Ha ha ha globalno kolonijalna nemacka magla. Dok banke u kolonijalnoj srbiji dizu troskove odrzavanja racuna u nebo i pljackaju gradjane tako da bracni par koji prima minimalac banka im smati jedan minimalac na odrzavanje racuna. Dok kolonijalna nbs . Dozvoljava da banke u nebo dizu troskove odrzavanje racuna upravo onim bankama koje najvise imaju stanbene kredite

Ostavite komentar


Ekonomija

Otpušteni radnik dobio nišku "Tržnicu" na sudu - diplomirani fizičar vraćen na posao, ali kao čistač 10

Otpušteni radnik dobio nišku „Tržnicu“ na sudu – diplomirani fizičar vraćen na posao, ali kao čistač

Diplomirani fizičar Siniša Marjanović 25 godina radio je u JKP Tržnica Niš na različitim pozicijama. Januara prošle godine dobio je otkaz kao tehnološki višak, pa je tužio to niško javno preduzeće, verujući da su na otkaz uticali njegovo opoziciono i sindikalno delovanje. Doneta je pravosnažna presuda kojom se Tržnici nalaže da Marjanovića vrati na posao. Međutim, vraćen je da radi kao higijeničar, pišu Južne vesti.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.