Specijalizovani sajt www.energyobserver.com sproveo je anketu „Energetska budućnost Srbije“ u kojoj je učestvovalo više od 3.500 posetilaca sajta.

Osim što je još jednom potvrđeno da će se Srbija u narednom periodu suočiti sa nedostatkom električne energije, rezultati ankete pokazali su da su obnovljivi izvori energetska budućnost. Za tu opciju glasalo je 30,5 odsto anketiranih. Na drugom mestu našle su se hidroelektrane, za koje je glasalo 26 odsto ispitanika, a na trećem nuklearne elektrane, za koje je glasalo 19,9 odsto posetilaca sajta. Četvrto mesto pripalo je termoelektranama. Prednost toj opciji dalo je 10,6 anketiranih, dok su se na petom mestu sa 8,8 odsto glasova našle gasne elektrane. Najmanji procenat (4,1 odsto) anketiranih izražava uverenje da je energetska perspektiva Srbije u uvozu električne energije.

Informativni tim www.energyobserver.com organizuje šestomesečni kurs televizijskog privrednog novinarstva. Kurs je namenjen početnicima koji svoju šansu vide u novinarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari