EPS  ’izmišlja’ krađu struje na neispravnim brojilima

Tribina niškog Udruženog pokreta slobodnih stanara (UPSS) nakon pisanja našeg lista o sumnji u milionske zloupotrebe EPS Distribucije

Ostavite komentar


  1. Ovi iz eps-a redovno rudare, majnuju…bitcoin ili neki drugi coin I naravno tu potrosenu struju gradjani treba da plate.

  2. Na tribini UPSS je bilo puno oštećenih i ojađenih građana-potrošača EE. Mogle su se videti i čuti veoma potresne priče starijih i bolesnih, samohrane majke sa bolesnim detetom itd. Struju treba oštećenima odmah uključiti, protiv odgovornoh u EPS-u odmah pokrenuti krivične prijave za zloupotrebu službenog položaja. Ovoj masovnoj pojavi u Nišu je predhodila kampanja EPSa o navodno velikoj "krađi" struje koju je vodio sadašnji gradonačelnik Niša a tada direktor ED Niš. Proganjanje i maltretiranje građana Niša je zabeleženo kao veliki uspeh tadašnjeg direktora ED, a sada (nažalost) gradonačelnika Niša. Strašno je ostaviti bez struje porodice i na dva sata a kamoli dve i više godina. Neko za ovo mora da odgovara, krajnje je vreme. I republički zaštitnik građana mora da se oglasi, u vezi sa ovim pitanjem je njegov predhodnik već imao preporuke upućene EPS-u a obuhvaćene su u godišnjim izveštajima upućenih Narodnoj skupštini RS.

  3. Sta je sa izborom generalnog direktora? Pecenjarko je bio dva puta po 6 meseci. Po zakonu, koji je izglasao EPS, ne sme vise. To je bilo u martu. Tada je bio konkurs uredno pred izbore, ali niko nije izabran. Direktno vlada krsi zakon. Novinari?

  4. Pa javna je tajna da lokalne državice pod vlašću šerifa i njegovog zamenika (najčešće brat), prave lažne manjkove struje koju potom izvoze.

  5. Pa ovi iz EPSa rada sta hoce. Ima li neko da sme reci:"Dalje nece moci" Uvodjenjem raznih naknadnih obaveznih placanja uspeli su da i od malih potrosaca prigrabe poprilican dinar vise. A znamo da su mali potrosaci vecinom seoska domacinstva losijeg finansijskog stanja. O nacinu obracuna potrosnje elektricne energije trebalo bi progovoriti i neku rec vise.

    1. „Ima li neko da sme reci:“Dalje nece moci““
      Ima, gradjani na ulice pa da vidis…

  6. A gde nestade KONKURENCIJA? Koliko se secam uoci dolaska na vlast ovih … bilo je reci o tome da cemo i mi dobiti mogucnost da biramo distributera! I onda tajac. Mantra kako bi to poskupelo struju je LAZ, jer bi svi distributeri struju kupovali kod istog proizvodjaca, EPSa, a samo bismo mi sklapali ugovor sa provajderom.

  7. Nije tacno radnici Epsa i bivsi radnici Epsa masovno kradu struju a to placaju gradjani.Preko puta mene je covek koji ima kucu bez dimnjaka bivsi radnik epsa,ne greje se na plin.Ima monofasni prikljucak i vecu porodicu.Nasta se greje.Drugi koji je nityi rukovodilac u Epsu ima proiyvodnju par kilometara van grada i slucajno mu je postar ubacio racun u moje sanduce.Trosi 1500 din.A masine gitaju bar 20000 mesecno.Sluzbenim kolima dolayi svakog dana i trosi i kola i gorivo za svoje potrebe.E to je placka bukvalno svi oni kradu struju nemilice a mi budale placamo.Svi vi ostali gradjani to vidite u svojoj okolini.

  8. EPS ne želi da promeni brojila i pređe na daljinsko očitavanje ,jer onda neće moći da nas kradu i da nameštaju nekom bratu posao očitavanja

  9. Umesto sto vam Parovic pise pamflete o situaciji u regionu i domacim izdajnicima, isterajte ga na cistac da napise neku na temu, kako firma u kojoj je zaposlen pljacka gradjane ove drzave.

  10. Beše vreme "socijalističkog samoiupravljanja", direktori u poljoprivrednim preuzećima, tj. "radnim organizacijama", svi imali neku pracelu za dopunsku zaradu : e te parcele su obrađivane mašinama iz radnih organizacija, semenima i veštačkim đubrivom i sredstvima zaštite istog "vlasnika" a naravno radniku na traktoru je bilo svejedno na kojoj je njivi … E navike su navike… Sadašnja "elita" voli da troši a da drugi plati ! To je njima borba (tj. partija) dala ….

  11. Svaka cast ovim hrabrim ljudima sto su progovorili o ogromnim zloupotrebama nedodirljivih javnim preduzecima,a zapravo preduzecima koja pripadaju vlastima- citaj SNSu, preko kojih se peru pare, odvija koruocija, finansira vlast, stranka, neke porodice. Molimo Danas da ostane hrabar i ne die ruke od ove teme.

  12. Они лажно приказују губитке да би покрили струју коју не плаћају разне домаће и стране фирма а са њима су у договору. Шта је било са дуговима фабрике стакла у Параћину, да ли је жељезара плаћала струју, фијат итд. Струја у Србији је наводно јефтина због грађана а стварно је јефтина због приватних фирми са којима власт има договор. Према подацима које ЕПС доставља просечна потрошња домаћинства у србији је 300 kWh. Ако се узме да једно домаћинство има просећно 3 члана значи да Србија на домаћинства месечно тоши 700.000.000,00 kWh што представља производњу ХЕ ЂЕРДАП а сву осталу произвддњу троши привреда што значи да нас страчно обањују и јавно добро деле са лоповима.

  13. Da li potrošači u centralnoj Srbiji znaju da nam EDB preko MTK signala od maja meseca smanjuje nižu tarifu, redovno je uključuje sat vremena kasnije, umesto u 22h, uključuje u 23h. Tako već ćetiri meseca imamo sedmočasovnu nižu tarifu, umesto osam sati, kako je to i regulisano Odlukom o tarifnom sistemu za obračun el. energije. U centralnoj Srbiji niža tarifa je od 22h-06h, u Beogradu od 00h-08h, a u Vojvodini od 23h-07h, a to je odredila Agencija za energetiku i nije uslovljena letnje-zimskim vremenom, vikedom ili praznicima. Nekoliko puta sam prijavljivao nadležnoj EDB, slao dopis višoj EDB, međutim ništa, kažu da nisu u mogućnosti da to reše, jer se MTK signal za nižu tarifu distribuira centralizovano. Bio sam prinuđen da na broj EDB za prijavljivanje krađe struje (0800/360-360) prijavim samu EDB ili njihovog dispečera koji (ne)šalje MTK daljinski signal po pravilu. Operater na tom broju je prvo bio u čudu, ali je shvatio prigovor, zahvalio se i rekao da će prijavi proslediti dalje. Uključivanje niže tarife je i dalje na štetu potrošača. Ako za taj uskraćeni sat potrošite bar 3kw, zbog razlike u ceni više i niže tarife od 5 din u zelenoj zoni (u plavoj i crvenoj je mnogo više), dobijete 3kw x 5din x 30 dana = 450 din, na to se dodaje obračunska snaga, akciza i PDV i računi se uvećaju u proseku 500-550din, oko 5€. Ako u centralnoj srbiji MTK signal koristi milion potrošača, onda EDB mesečno ima protivpravnu zaradu od 5 miliona €. Podsećam vas da pratite vreme ukj-isklj niže tarife, vršite prigovore, a ako je potrebno zahtevate i umanjenje računa za el. energiju.

  14. Jel ima neko ko sme da izkontrolise eve radnike epsa i njihovih brojila ja garantujem da 50posto ne pise leti tacno cifre povecava da bih zimi koristio jeftinije struju a oko 10posto ima izvucene uticnice koje ne okrecu brojilo.Pogledajte samo njihove racune poslednjih desetak godina pa uporedite sa normalnom potrosnjom.

  15. Upps je propustio izmene i dopune zakona o energetici. Na stranu što je samo u Nišu partijska vojska već postavila 5000 lažnih plombi na brojilo a i našla 25000 neovlašćenih potrošnji,koje "briše" za odredjuju naknadu

  16. nije u pitanje kradza struje nego za 24 casa pobegne citav minut u pitanju je veci hercovi pa digitalni satovi lose rade ZURE

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.