EPS prikrivao probleme, oborio srpski BDP

Obećanja premijera Aleksandra Vučića o privrednom rastu većem od tri do četiri odsto sada teško ostvariva

Ostavite komentar


  1. Sve amater do amatera, lazov do lazova i nosilac lazne diplome do nosioca lazne diplome! Pa kako da Srbija uspe? A gradjani zbog toga sto im se dozvoljava da krduckaju glasaju takve zgubidane!

  2. Nije pad proizvodnje 18%, već je "nestalo" 18% proizvedene struje! Dragan Petrović je tu krađu lepo objasnio. Dakle gomila brojki i stakleno postolje za kojim guslaš neće pomoći da se ovaj spin "primi" u narodu.

  3. Ajd““ sto kradete od samih sebe,al““ sto nas podkradate eeeee " ne““s mos““ Dinooo" ! Cekamo izbore !!

  4. Sve će to do kraja godine doći na svoje ,ipak je ledeni talas ostavio posledice.

  5. Kaze stara poslovica ,, ubila ga struja " , i negde procitah da je postojalo staro srpsko ime ,,Struja" .

  6. Kao sto je rekao vas sagovornik. 70% struje dolazi iz termoelektrana. Djerdap se manje vise koristi iskljucivo za peglanje mreze, dakle ne radi konstantno. Proizvodnji ne smeta led. Odron se nije pojavio iznenada. Otkrivka nije na vreme skinuta. Uzrok svega je lose upravljanje. Veliki vodja ne moze da se pravi da nije znao. Koje kvalifikacije i reference su preporucile sadasnjeg generalnog da postane direktor Kolubare i sad dva puta v.d. On ga je jos hvalio pre nekoliko nedelja i govorio kako EPS ima x stotina miliona na racunu. Na kraju…cisto sumnjam da se situacija normalizovala.

  7. Od EPS-a se mogu ocekivati sve losiji rezultati obzirom na to kakvi se partijski kadrovi zaposljavaju u tom preduzecu – iz pecenjare, frizerke, psiholozi ….

  8. Slazem se sa profesorom Eric,prva cetvrtina nije cela utakmica,igracemo do kraja i pobediti i dostici rast od 5% za pocetak…

  9. Najzad dobra vest za demokratiju u Srbiji. Jos da padne ploca na gradilistu belgrejd vaterfront pa bi "Inicijative za srpsku demokratiju" mogli da predlozimo za Nobelovu nagradu za mir…

  10. Veliki balansero se ukakio… Postao je ušivač himena… A tek će da brlja kada izmeša babe i žabe , nove i stare funkcije… Nek nam je bog u pomoći!

  11. Vd.Gen.direktor po struci pecenj
    ar u Obrenovcu.Ima li smisla bi
    lo sta reci?Nema.Cista propast.

  12. Utakmica nije izgubljena, a rast je rast, nije pad, ma koliki god on to bio.

  13. "TREBA EPS UTERATI U STO VECE GUBITKE DA BI GA PRODALI BATICI…". Iz stenograma sa tajne vecere …

  14. Koliko nam dobro ide mozete zakljuciti i sami, sa rastom BDP-a od 3% godisnje koliko nam godina-decenija treba da bi udvostrucili BDP a time i nasa primanja sa 370 na 750 e. Ukoliko strani kapital pocne da se povlaci iz Srbije /zbog raznih razloga/ kurs eura ce drasticno da skoci a predvidjena plata od 400 e koju najavljuje Av bice pusti san.

  15. Prosle godine zahvaljujuci kisi 28.juna bilo je povecanje penzija…Ove godine za osam meseci, 31.decembra ako bude 25 stepeni temperatura, struja ce se malo trositi i eto opet boljitka. Pa ne moze sve preko noci (5 godina).

  16. Koliko smo zaostali najbolje pokazuje ova fotografija.
    Egocentricni manijak sa svitom seksista, laznih strucnjaka, ulizica i neradnika iza sebe , kao strucnim stabom.
    ajstori korupcije, pljackanja, primitivizma ne mogu da rade nista drugo nego da lazu i kradu.
    Iskreno voleo bih da svi sto brze kleknu, na celu sa onom bitangom gasicem, koji ce i dalje da ucestvuje u vodjenju drzavne politike!!!
    To je silovanje zdravog uma!
    Vecinu penzionera treba da je sramota sto svojim glasovima unistavaju nasledje svojih unuka.Fuj!

  17. "100 milijardi stranih investicija i 100.000 novih radih mesta!"-Pre 5-6 godina,kad ono, samo skupi ruski krediti i co!!!

  18. Problem u EPS-u nisu lose poslovne odluke i kasnjenje u "otkrivkama", vec nestajanje struje iz mreze koje je po zvanicnim podacima obajvljenimu Tehnickom izvestaju za 2016.g. dostiglo 26.66% ukupne proizvodnje!!! U prethodnoj 2015.g. nestajanje je bilo 25.3%. Zvanicnici iz EPS-a i Agencije za energetiku obmanjuju javnost da su gubici 13,1%, da su smanjeni, iako zvanicni podaci nedvosmisleno pokazuju da su za vise od 10% veci. Da se prihvati 5% gubitaka kao "tehnicki tolerantni gubitici", ostatak nestale struje da je bio prodat u zemlje Evropske unije, za dve godine povecao bi prihode za 2,7 milijarde evra (u 2015. za 1.3 i u 2016. za 1.46 mlrd.evra). Jos uvek u drzavi nikoga ne zanima smanjenje kradje struje.

  19. Otkazi, otkazi, otkazi i onda zapošljavanje provesionalnog menadžmenta sa dobrim bonusima.

  20. Eto, toliko je kostala predizborna kampanja AVA, nije opala proizvodnja nego je tih 18% otislo u kampanju, stotine miliona, mozda cak i milijardu,dve eura je kostala kampanja vodje nam

  21. Prosecne plate u EPS-u su 80.000 dinara. Njima u praksi plate nisu smanjene. Na hiljade clanova naprednjaka se zaposlilo u EPS-u. Moja kuma se zsposlila i prosli mesec je primila platu 93.000.

  22. O hiljadu mu bubnjeva,manitu nije na nasoj strani onemogucava nam privredni rast.

  23. Pa EPS prikriva probleme to je tacno koliko ima tuzbi za smetanje poseda kada gradjanima iskljuce struju,koliko ima tuzbi za bandere i trafostanice na privatnim parcelama,koliko ima tuzbi sve protiv EPSa za izdavanje netacnih racuna na neoverenim brojilima sve se to placa iz budzeta a sve neodgovornoscu rukovodstva EPS i to se prikriva!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.