EU nije raspoložena da zaustavi kosovsku politiku destrukcije

Zabrana izvoza na KiM godinu dana smanjila bi srpski BDP za 0,15 odsto

Ostavite komentar


  1. Stvari su konačno postale sasvim jasne:
    1.Zapad ne želi korekcije granica i Kosovo vidi kao celovitu državu.
    2.Pregovori su propali i ide se svim merama da se državnost Kosovu obezbedi,po sistemu svršenog čina.
    3.KFOR daje podrški šiptarima po nalogu Zapada.
    4.Vojska Srbije se ne sme podići ka Kosovu.
    5.Rusija nema nameru da se sukobi sa Zapadom zbog Srbije,ima već dosta preblema sa Zapadom.
    6.Spinovanje u medijima ima za cilj da se ne uznemirava narod,a sve prolazi na Kosovu što rade šiptari.
    7.Ostaje dilema da li je ovo sve farsa koja je dogovorena da se sprovede a da Srbija aminuje kao stanje svršenog čina,faza po faza.
    8.Ako ništa nije od ovaoga,onda je Zapad pustio niz vodu postojeću garnituru u Srbiji i brzo će sa vlasti,novi izbori.Videće se brzo šta je.

  2. Treba poslati robu na sever Kosova kao humanitarnu pomoc (na to se ne placaju takse). I to u iznosu od 100 do 200 miliona evra. I uopste ne nadgledati sta nasi ljudi rade sa tom robom, da li je preprodaju ili koriste za sebe. To ce napraviti haos na njihovom trzistu, mi cemo biti mirni po pitanju „gladovanja“ i ostalih „egzistencijalnih problema“ Srba sa Kosova i Metohije. Privrednici ne bi odmah izgubili dobit. A novac cemo lako naci. Neka se penzioneri jos malo „zrtvuju“, a i ne moramo da gradimo velelepne stadione, pa valjda je nas narod na Kosovu i Metohiji vazniji od stadiona.

    1. Ne salje se to ljudima na severu Kosova nego vucicevom namesniku Radoicicu u siptarsku kvazi drzavu, … a to je ogromna razlika!

  3. Ovde Milos Obradovic je gresio najvise, samo je zaboravio da kaze da Kosovo prodaje samo 0.9% od onoga sto Srbija prodaje u Kosovo i svakog ekonomista bice jasno kolko Srbija izgubi i zbog toga Srbija nema smilsa da vraca sa kontramerama Albancima. Srbija ima deficit sa svakom drzavom sem Kosovo.

  4. Srbska strana sta god su se dogovarali nije postovala ne samo sa Kosovom vec i sa Briselom svi Srbi u Eu putuju bez problema a Eu gradjani ako su posetili Crno Goru,Albaniju, ili Makedoniju nedaju da prodju kroz Srbiju (samo ako dajes dobar baksis policajcima ) u garnicu sa Republikom Kosovu a u drugim stvarima sta ne postiva Srbija mezese i Roman da se pise.

  5. Kada je Kosovo proglasilo nezavisnost 17. februara 2008, Srbija je tada proglasila zabranu roba proizvedenih na Kosovu ili roba koje putuju sa dokumentima koja nose pečat „Carina Kosova“, navodeći da ovaj pečat narušava rezoluciju UN 1244 po kojoj je Kosovo protektorat, i de iure još uvek deo Srbije. Bez obzira na CEFTA sporazum, i bez obzira na pismo iz UN-a u kome se objašnjava da ovaj pečat ni na koji način ne krši rezoluciju UN 1244, pošto na njemu stoji „Carina Kosova“, a ne Carina Republike Kosovo, odluka srpskih vlasti ostala je na snazi.Ova odluka oštetila je najviše kosovske proizvođače, a za to vreme Srbija je tri godine izvozila robu na Kosovo bez carina i bez prekida, .

  6. Srbija za Kosovo, na različite načine, godišnje izdvaja između 520 i 530 miliona evra. Po tim podacima, Srbija dnevno za Kosovo izdvaja nešto više od 1,45 miliona evra rekao je Vučić 31.marta 2018. na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu,

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.