Mila Popović (SSP): Nije stadion važniji od dece 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i poslanica Mila Popović upitala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, povodom njegove najave da će se finale Lige Evrope 2028. igrati na budućem nacionalnom stadionu u Surčinu, „a kad će se deca lečiti u Tiršovoj 2?“.

“Obećali ste da će (Tiršova 2) biti gotova do 2022, a gradnja još nije ni počela. Važnije je imati stadion oko kojeg se okupljaju huligani, kriminalci i loš fudbal, nego imati bolnicu za decu. Važniji su terzići, vučelići i kriminalci na tribinama nego spašavanje dečijih života“, navela je Popović u pisanoj izjavi.

Ona je naglasila da Aleksandr Vučićai Aleksandra Šapića treba da bude sram zbog Tiršove 2 i zbog toga što već 12 godina ne mogu da izgrad „škole u Mirijevu, naseljima Stepa Stepanović i Veljko Vlahović, kao ni gimnazije u Batajnici i Borči“.

Popović je poručila da je dosta sa „lažnim obećanjima“ ističući kako je vreme da se prestane sa „tapkanjem u mestu“ i da se „krene putem gde su dečiji životi i obrazovanje prioritet, a ne kladionice, navijači, kriminal i demagogija“.

„Zbog toga je bitno da se svi izbori sprovode tako da oni budu istinska mogućnost biranja načina života, a ne SNS farsa sa unapred poznatim rezultatom“, istakla je predsednica gradskog odbora SSP Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari