EU sankcijama protiv Rusije kaznila Srbiju, poštedela i sebe i Rusiju

Naftna industrija Srbije jedina u Evropi pogođena novim paketom mera iz Brisela

Ostavite komentar


  1. To je Savet EU, verovatno, slučajno odlučio. Ili su hteli da podrže Vučića. Muka mi je od ovih srpskih vlasnika našeg „zlatnog doba“.

  2. Ne znam šta je poraznije… EU licemerje, Ruska brutalnost ili to da ispada da je Vučić u pravu…

  3. Naša braća Rusi će nam prodati 1,1% akcija ili deonica, šta god, i Srbija će postati većinski vlasnik preduzeća. Znam da smo bez para ali verujem da će nam u tu namenu Rusi dati kredit da ne bi i njihov kapital propadao. Kad su pare u pitanju, svi ljudi su braća i žele da pomognu, prvo sebi.

  4. Ајде сада да видимо ове Еурофиле, укључујући и Данас, купујте бициклове па на терен.

  5. Sad se otkriva pravo lice naprednjaka. Ne mogu više da se prave da su „neutralni“, mora da se biraz: istok ili zapad. Naravno da će izabrati istok.

  6. Ako nismo u EU i nismo uveli sankcije rusima, kakve veze imamo mi sa sankcijama po bilo kom osnovu koje je EU i USA primenio prema Rusiji?

  7. Osnovno je pitanje, da li bi Srbija došla u ovakvu situaciju da nije svoju naftnu industriju poklonila Rusiji. Srbija je time išla za interesom Rusije, a zbog te pogrešne odluke će trpeti Srpski građani.

  8. Šta je sada ovo pa mi skoro 20 godina plaćamo najskuplju naftu na Balkanu.
    Ako neko pomisli da zbog toga što nismo deo EU ne bi trebalo da nas pogađa onda greši jer i mi smo deo Evrope.

  9. Ruski vlasnički udeo u NISu je veći od 51%. Mislim da je taj procenat oko 57-58%

  10. Iz teksta se zaključuje da je zabranjeno poslovanje sa firmama koje su preko 50% u vlasništvu Rusije, pa bi logičan zaključak bio da ako se udeo ruskog Gaspromnjefta u vlasništvu NIS-a smanji na 49%, moći će da nastave trgovanje.

  11. Pa što na svijetu postoji samo ruska nafta? Ove priče da su rafinerije baždarene isključivo ona rusku naftu ne stoje. Rafinerija u Hrvatskoj (Rijeka) je ista tehnologija kao ova u Pančevu, a oni obrađuju rusku i američku i saudijsku naftu.

  12. Ja ponekad pomislim da je EU skup dece iz vrtića koji slažu kockice da bi se zabavili .

  13. Ko je prodao NIS?
    Sada se samo završava rasprodaja.
    Na plodnoj vojvodjanskoj zemlji grade se prljave fabrike ,trovaci .zemlje,vode ,vazduha – NESTANKA ZIVOTA!
    Ko daje subvencije ,da se što pre završi posao i nestanka Srbije .?

  14. Ko plaća godinama Bajatović i kolika mu je plata?
    Mozda zato ja imam tako veliku platu u eurima,a da nisam svesna.

  15. Pa doakajte im. Pronadjite modus da ih zaobidjete. Razmisljajte, sve je u glavi i sve moze da se preokrene, ako je dovoljno pameti.

  16. Sada pitati Kostunicu….zasto je prodato 51 posto NIS Rusima za sicu, a ne 49 posto. Isto tako su naprednjaci dali Air Serbia , Arapima za sicu.

  17. Ne, ne… To Evropa radi za naše dobro! Vi to ne razumete! Evo pitajte eurofile, oni mogu da objasne to racionalno i na građanski način.

  18. Zivim u Austriji, niko ne krivi Srbiju zbog Rusije…Cela Evropa je vezana za Rusiju zbog gasa itd..

  19. Sve zemlje u okruženju su većinski vlasnici naftne industrije samo smo mi bili pametni da država bude manjinski vlasnik inu pitanju naftne industrije i u pitanju avionskog saobracaja. Ova vlast nema ni zrna patriotizma niti znanja da vodi ekonomiju.

  20. Kao Kalimero. E sada dolazi do izražaja monstruozna greska Koštunice koji poklonio NIŠ putinu. NIŠ treba nacionalizovati i poslati putinu milijardu evra i ćao doviđenja!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.