Kompanija Orion telekom lansirala je novu aplikaciju „Ring plus“, koja korisnicima android mobilnih telefona omogućava korišćenja fiksnog telefona na mobilnom uređaju, uz brojne druge pogodnosti i mogućnosti.

Direktor kompanije Orion telekom Slobodan Đinović kazao je da korisnici, zahvaljujući novoj aplikaciji, neće morati da imaju fiksne aparate i obezbeđuju fiksni broj.


– Reč je o inovativnoj aplikaciji koja omogućava svima da zaborave fiksne uređaje i potrebna im je samo internet konekcija i android uređaj – rekao je Đinović.

Aplikacija omogućava da korisnik telefonira i prima pozive sa svog fiksnog broja, bilo da je u kući, van nje, ili u inostranstvu. Dostupne su različite usluge i servisi, pa tako po cenama fiksne telefonije mogu da se šalju i primaju poruke ka bilo kojoj mreži, da se šalju multimedijalne poruke, stikeri i obavljaju video-pozivi, ali i besplatno komunicira sa drugim Orion korisnicima. Ukoliko želi, korisnik može da zadrži stari fiksni broj, a može da instalira i više brojeva.

Đinović je najavio da će aplikacija zaživeti i na IOS platformi, a ubrzo će biti puštena i verzija za iPhone i Windows Phone. Pozivi ka inostranstvu tarifiraće se 5,55 dinara po minutu, dozvoljen je pripejd i postpejd plan korišćenja, onlajn plaćanje karticom, a prilikom dodele fiksnog broja korisnik dobija 300 dinara kredita na poklon.

Đinović je na konferenciji za novinare najavio da će kompanija proširiti poslovanje i na Crnu Goru, gde će tokom leta početi da pruža usluge interneta i IPTV privatnim korisnicima. Ta poslovna odluka usledila je nakon što je Orion telekom pobedio na tenderu Vlade Crne Gore za posao povezivanja svih državnih organa u jedinstvenu komunikacionu mrežu za prenos podataka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari