Grabovica dobila novu poštu 1

U niškom naselju Grabovica juče je otvorena 26. poslovnica u okviru društveno-odgovorne akcije Javnog preduzeća Pošte Srbije – „52 pošte za 52 nedelje”.

Poštansku poslovnicu, sa internet kutkom kao posebnim darom Pošte Srbije, meštanima je predao Milan Krkobabić, direktor JP Pošta Srbije. On je time ispunio plan da se svake nedelje otvori po jedna poslovnica, ali i obećanje dato stanovnicima Grabovice u maju, prilikom otvaranja pošte u Delijskom Visu.

– Rečeno – ispunjeno. Ni sneg, ni kiša, ni ovo sunce, ne može da spreči poštare da rade svoj posao. To treba da bude obrazac i način funkcionisanja. Pošta Srbije je prošlu godinu završila kao najuspešnije javno preduzeće u Srbiji a 15.000 ljudi ima redovan posao, sigurne plate i egzistenciju. Oni ne moraju da strahuju da li će ostati bez radnog mesta, a danas je to najveći strah. NJihova radna mesta čuvaju upravo nove poslovnice, novi poslovi i nove usluge – rekao je direktor Krkobabić.

Boban DŽunić, predsednik niške opštine Palilula, koja je i pokrenula inicijativu za otvaranje poslovnice u Grabovici, zahvalio je Pošti što osluškuje potrebe građana, brzo reaguje da im olakša svakodnevicu i zastupa tezu da bude prisutna u svakom delu Srbije.

– Posebno cenim ljude poput Milana Krkobabića, koji je čovek iz naroda, zna šta narodu treba i poštuje dogovor. Za nepunih mesec dana su otvorili još jednu poštu u naselju na teritoriji grada Niša. Pošta Srbije ima izuzetno ekspeditivnu administraciju i najboljeg direktora do sada. Nadam se da ćemo u narednom periodu otvoriti poštu i u najvećem selu ovog kraja – u Lalincu – istakao je DŽunić.

Da je postojanje pošte za meštane Gabrovca važna stvar potvrdio je i Dragan Đorđević, predsednik Mesne zajednice, koji se zahvalio i predsedniku gradske opštine i direktoru Pošte jer su sve obećano ispunili u rekordno kratkom roku.

Otvaranje nove poštanske ispostave dobra je vest ne samo za više od 2.000 meštana Gabrovca, Vukmanova i Berbatova, nego i za privrednike tog kraja, jer sada mogu da očekuju olakšano poslovanje i da se, uz uštedu vremena i novca, potpuno posvete svojoj primarnoj delatnosti. Tako su i prvi korisnici usluga bili potpisnici ugovora u sklopu promotivne akcije „Post-ekspres za 99 dinara” – preduzetnik „Satva trans” i Osnovna škola „Branko Radičević”.

Poštanska poslovnica u ovom živopisnom naselju u podnožju planine Seličevice na južnom rubu Niške kotline, otpočela je rad zahvaljujući zajedničkim naporima – prostor koji su ustupile mesna zajednica i opština, poštari su uredili, opremili ga standardizovanim poštanskim sredstvima i računarski povezali, tako da su korisnicima dostupne sve poštanske i platne usluge

Poseban dar, pogotovo starijim generacijama, jeste besplatan internet kutak, gde mogu računati na pomoć u savladavanju savremenih načina komuniciranja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari