Gradnja gondole počeće 14.januara 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović (SNP), predsednik opštine Čajetina i kandidat za predsednika Srbije, najavio je da će „uprkos direktnim i podzemnim pritiscima velika narodna moba za izgradnju panoramske gondole na Zlatiboru, najduže na svetu, biti organizovana 14.januara“, odnosno, kako je rekao „prvog dana Nove godine po julijanskom (pravoslavnom) kalendaru“.

Ocenivši da se gradonačelnik Beograda Siniša Mali „urgentnim ubacivanjem projekta Beogradske gondole u prioritete glavnog grada, ali i cele države“, Stamatović je optužio Malog da se „priključio svojim prijateljima Vučićima i vrhu naprednjaka koji, već duže vreme, brutalno zabijaju klipove u točkove razvoju Zlatibora i cele Zapadne Srbije“.

– Čim su čuli za naš projekat,“dosetili“ su se da je Beogradu, kao Rio de Žaneiru i Lisabonu, neophodna gondola kao turistička atrakcija, ali i gradsko prevozno sredstvo budućnosti, pa požurili (da ih slučajno ne preteknemo) sa najavom projekta Beogradske gondole. Šta više, dok režim nama preti SBPOK-om i hapšenjima, Siniša Mali se ovih dana napadno hvali kako je to jedan od projekata na kome će „Grad Beograd i Republika Srbija“, tj. beogradski gradonačelnik i njegovi partijski drugovi (ili, možda, misteriozni „poslovni prijatelji“ iz Abu Dabija) sa državnog nivoa „zajedno raditi“, kao da je reč o projektu od svedržavnog nivoa – poručio je Stamatović.

Objašnjavajući da „građani zapadne Srbije nemaju ništa protiv beogradskog projekta“, Stamatović navodi da taj projekat ne predstavlja konkurenciju zlatiborskoj gondoli.

– Zahtevamo da nam se dopusti da, u duhu naših slogana, i mi, preko aerodroma Ponikve, poletimo u nebo i prodišemo slobodu preko Gold gondole, a ne da nam oni koji su uzurpirali Beograd na vodi otmu i zemlju i celo nebo nad Srbijom – poručio je Stamatović.                                                                       

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari