Gradski budžet Kikinde biće 3,4 milijarde dinara, sredstva i za fabriku vode 1Foto: Grad Kikinda

Na poslednjoj sednici u ovoj godini odbornici Skuštine grada Kikinde usvojili su budžet za 2023. godinu u iznosu od 3,4 milijarde dinara.

Kako je navedeno u obrazloženju odluke, gradski budžet usvojen je sa projekcijom na 2024. i 2025. godinu.

„Preko 600 miliona dinara biće predviđeno za investicije, tako da će, između ostalog, najviše novca biti izdvojeno za rekonstrukciju vodovoda, putnu infrastrukturu u gradu, izgradnju sistema za prečišćavanje pijaće vode po selima, Fabriku vode, rekonstrukciju Opšte bolnice, kao i postavku javne rasvete“, naveo je gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač.

Planom budžeta za 2023. godinu predviđeno je da svi započeti infrastrukturni projekti u kikindskim selima, poput stadiona u Banatskom Velikom Selu i Ruskom Selu, doma kulture u Banatskoj Topoli i Novim Kozarcima i letnje pozornice i fontane u Mokrinu, budu nastavljeni.

Planirana je i izgradnja kružnog toka u Bašaidu. rekonstrukcija vodovodnog sistema, platoa ispred Gradske pijace, najnovije industrijske zone Rasadnik, uređenje Starog jezera, kanalske mreže, radovi na Strelištu i Železničkom novom redu, novi Centar za socijalni rad i brza saobraćajnica Kikinda – Sombor,

Kako je obrazloženo, najveći deo od planiranog budžeta se odnosi na sopstvene prihode, u koje spadaju porezi, rudna renta i prilivi od prodaje nepokrentosti.

Kikindska skupština usvojila je i lokalni akcioni plan za sprovođenje mera i aktivnosti u upravljanju migracijama na teritoriji grada Kikinde za period do 2027. godine, usvojen je lokalni akcioni plan za Rome i Romkinje do 2025. godine, kao i odluka o izradi plana detaljne regulacije za solarni park u Banatskoj Topoli.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari