Hakeri iz Qilin-a pustili deo ukradenih podataka EPS-a kao pretnju da im se plati otkup: Da li će kriminalci objaviti ugovore o cenama struje koje EPS-u plaćaju pojedine firme

Ostavite komentar


  1. Znak za uzbunu je postojao onog momenta kada su lukrativni radikali na vlasti obelodanili narodu da krecu u „ozbiljnu“ digitalizaciju. Za njih su papir i olovka a ne igranje sa ozbiljnim tehnologijama.

  2. objavite ugovore o kupoprodaji struje , sa svima sto rade …to je korisno da znamo .

  3. Sve do skora, EPS je koristio domaći softver koji su održavali i unapređivali stručnjaci iz RCUB i sa ETF. Mislim da su SNS-direktori to otkazali da bi za >50 puta više novca kupili softver „etablirane EU kuće“, koja, kako ja mislim, ima sedište u EU i sumnjiv kapital iz Srbije. Ja to brojim kao fintu broj 1 za uzimanje novca EPS (dakle građana) i usmeravanje u džepove „prvorođenih“. Sada se pojavljuje „neočekivani“ upad, što je u polu-vojnim sistemima kakav je EPS moguće samo ako imate insajdera, ili ako ste upravo vi autor softvera, ili ako su zaposleni u EPS ekstremno nesposobni i nepažljivi. Mislim da su ovde zadovoljena sva tri uslova. Ishod, opet će još jedna tura para iz EPS (dakle iz džepa građana) ode putem „prvorođenih“.

  4. Pozdravljam Anu Brnabic i njeno znanje o digitalizaciji ravno nuli. Sta je falilo starom sistemu ? Bio je jednostavniji i nije trebaoJMBG pasword i logovanje nego samo ed broj i funkionisalo je decenijamma.

  5. Dok radikali nisu ukinuli Elektrovojvodinu to se nije dešavalo. Kada god su radikali u istoriji igrali važnu ulogu Srbija je debelo nadrljala.

  6. Neko iz epsa za velike pare odao podatke hakerima i sata oni deru nas poštene građane,zato treba pronači krivca

  7. Zašto podatci nisu bili jacno dostupni? Elektroprivreda i elektrodistribucija su državne monopolističke organizacije koje zrebaju da budu pod kontrolom naroda a ne tamo neke grupacije bliske vlasti. Čistim 34GB i skinuću to sve da vidim te ugovore da fantomskim firmama iz inostranstva. Mnogo tu ima državnog kriminala. Ove brnaboćkine veverice koje sprovode digitalizaciju su nama svima učinili uslugu.

  8. To pripada narodu,kako može biti tajno?
    A upravo premijer-ka predstavlja superkompjuter 18 35,slučajnost?

  9. Hahhaha, imala je sve te ugovore i Marinika još pre 3 godine. Pa šta se desilo? Ništaaaa

  10. Pa neko će morati da odgovara za propuste i mogućnost hakovanja.
    Lako je samo sedeti!

  11. Ljudi mi stradamo kako god. Svi ce se izvuci a mi narod placamo struju za novembar 2023 po racunima od novembra 2022, a poskupljenje je za nas narod na danasnju svakodnevnu hiper inflaciju veliko 3500-4000 din po racunima. Zato nas i zamajavaju sad tim hakerskim napadima da bi od nas uzeli novac!!!! Sta svi mislimo o tome???

  12. Zbogom Srbijo, ode Kosmet,ostadosmo bez “ srca Srbije i kolevke srpstva“, sad ostajemo bez Jadra, bez struje….po mraku se lakše krade à to je „opštenarodna osobina“

  13. Neka objave hakeri to što si preuzeli, ne sme se popustiti uceni. Ako EPS sada plati, mi to treba da nadoknadimo. NAIME EPS NEMA ŠTA DA KRIJE, TU JE SVE ČISTO

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.