Indeks Belex15 na Beogradskoj berzi ojačao 0,2 odsto 1Foto: Shutterstock/Andrej Privizer

Indeks najlikvidnijih akcija na Beogradskoj berzi, Belex15 ojačao je protekle nedelje 0,2 odsto, na 878,8 poena, saopštila je danas brokerska kuća Momentum Securities.

Vrednost ukupne trgovine, kako je navedeno, bila je 343,3 miliona dinara ili 2,9 miliona evra. Najviše se trgovalo akcijom Naftne industrije Srbije (NIS), čija je cena porasla 1,3 odsto, na 770 dinara, a vrednost prometa bila je 8,9 miliona dinara.

Neto profit NIS-a u periodu jul-septembar dostigao je 18 milijardi dinara, što je za 30 odsto slabije u odnosu na prošlu godinu.

„Ako kompanija nastavi poslovanje ovim trendom i u aktuelnom tromesečju, ovogodišnji krajnji rezultat bi u narednoj godini mogao biti niži za 50-55 odsto, a očekivana dividenda oko 64-68 dinara po akciji“, naveo je Momentum.

Cena akcije Messer Tehnogasa pala je pola procenta, na 15.500 dinara uz realizaciju od nepunih pet miliona dinara.

Vrednost prometa akcijama Dunav osiguranja bila je samo 1,4 miliona dinara, a cena akcije je oscilirala oko 980 dinara.

Beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, kojim upravlja koncesionar Vinči, nakon prvih deset meseci dostigao je promet od 6,6 miliona putnika, te je dva meseca pre kraja godine premašio istorijski najbolji rezultat iz 2019. godine. Cena akcije Aerodroma ustalila se na nivou od 1.800 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari