Inženjerska komora: Utvrđivanje odgovornosti inženjera

Ostavite komentar


  1. Plavusa ni o cemu nije obavestena vezano za projekat i tehnicku dokumentaciju? Pa cime se ti plavuso bavis?
    Bolje ti pristaje zanimanje obicne domacice, jos ako bi imala platu od 30000, mozda bi pokapirala sve istine i lazi.

    1. Jesi li to lepo izražavanje učio na seminarima?Šovinista koji ne može da podnese da žena misli i radi pa i za 30000 din.

  2. Ukoliko se ispostavi da su inzenjeri odgovorni za rusenje zida, istog momenta im treba oduzeti licencu!

  3. U prvom redu ovde treba da se ukljuce odgovarajuci drzavni organi za
    utvrdjivanje pojesdinacne odgovornosti po redosledu aktivnosti,pocev od
    Ispitivanja zemljista,projektovanje,izvodje i nadzor.
    Posto je tu bilo mnogo baba….zato se pocinje obrnutim redosledom ukljucivanjem prvo Komore,koja nema ingerencije utvrdjivanja
    Pojedinacnih odgovornosti,kako bi se stvar zavrsila na sudu casti.

  4. NE MOŽE SVE DA SE OPERE, OSTAJU FLEKE MINISTARKO?!

    Pokrenuta prijava protiv 16 inženjera na sudu časti Inženjerske komore Srbije zbog rušenja potpornog zida u Grdeličkoj klisuri od strane ministarke Mihajlović je slamka da sebe spašava od odgovornosti. Prijavljen slučaj treba pošteno ispitati, a prijavu na neki način proširiti i na ministarku građevine i direktora za vazduplohove. Pretpostavljam da su uticali i te kako na kvalitet projekata i njihovog izvođenja. Da li ministarka misli da je neko lud pa da se isti projekat, maltene, radi 11 puta, to je neko zahtevao iz vrha “Koridora Srbije” ili iz Vlade. Kako je i koliko vršena revizija projekata i kako je vršen nadzor nad realizacijom projekta ili projekata Autoritet vlasti treba da utiče, ali mora da zna zašta je stručan i kadar. Ovako vlasti su već oprani, a naneta šteta narodu Srbije da li je procenjena, pominju se tri i sedam miliona evra, a rokovi. Pominju se greške i izvođača radova, a ovde u priavi je izostavljen. Da se razumemo, oduzimanje licence je najmanji problem, problem su nagomilani troškovi i probijeni rokovi za par godine, a postavlja se pitanje kada će se sve ovo okonćati. Do kraja tekuće godine, Zoka može da dubi na svoju lepu glavu, nema šanse da se završi. Verovatno mora da rade novi projekat, postojećih pokazali svoju dobrotu, pa tek onda izgradnja potpornih zidova ili na drugi način obezbeđenja autoputa. Valjda iy ovoga neko ‘e nau;iti lekciju?

  5. Logicno je postaviti pitanje odgovornosti onih koji su uradili projekat. Ako projekat nije uradjen prema pravilima struke onda treba da odgovaraju za stetu.

  6. Srecom pa nije bilo ljudskih zrtava, a svako ko je odgovoran treba da snosi odgovornost za greske u svom poslu .

  7. inzinjerska komora je drustvo lelemuda i nije ih ni trebalo pitati za misljenje.ovde se radi onajobicnijoj pljacki kao i na drugom projektima, sto je u srbiji davno pocelo ineizlecivo je.

  8. Mnogo je u proslosti bilo prorusta , i znanih i neznanih. koje su kostale i drzavu i gradjane enormno veliki novac i utroseno vreme . Tome svemu mora jednom da dodje kraj , a sad je za to zadnji cas. Sve treba ispitati krivce kazniti , nestrucne zameniti ljudima iz struke i naloziti da odgovornost mora da se ispostuje inace…

  9. Sve ovo podseca na rusenje onog mosta od pre 15 ak dana u Italiji. Zar je moguce da ne moze da se utvrdi odgovornost? Ministarka ne treba da se mesa, vec nadlezni drzavni organi da rese slucaj i da kazne odgovorne. Sad je valjda to izvodljivo?

  10. Kako za kapitalne projekte ovog tipa, dozvole izdaje ministarstvo,deo odgovornosti je na njima.Rekla bih,najveci…

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.