Kako će proći mali akcionari u koncesiji Aerodroma?

*U slučaju da koncesiju daje javno preduzeće, onda se odluka donosi na skupštini akcionara i mali akcionari imaće isti status kao i država, odnosno trebalo bi da dobiju isti iznos nadoknade po akciji kao i većinski vlasnik. U tom slučaju, recimo da se država izbori za nadoknadu od 300 miliona evra, 250 miliona bi otišlo u budžeta, a 50 miliona malim akcionarima.
Nema odgovora nadležnih da li će i građani kao mali akcionari vazdušne luke "Nikola Tesla" učestvovati u koncesionoj nadoknadi

Ostavite komentar


  1. kako sta ce biti sa akcionarima,pa bice isto kao sa akcionarima AIK banke i slicno,opljackani i prevedeni zedni preko vode…nasa berza je umrla odavno…ima 5 firmi koje se vrte na berzi i to je sve…trziste kapitala u srbistanu ne postoji…a vodja nam prica bajke…

  2. Dejane!
    Pa zar nikad nismo opljackani i prevareni.
    Pa zar ima vise od pet firmi na berzi koje su aktivne,
    Nazalost Zoki je u pravu.

  3. Aerodrom Frankfurt ima 50 mil putnika godisnje i 2 terminala a Aerodrom Beograd samo 5 mil putnika pa hoce 3. terminal! Pitam se dokle ce nam uzareni politicari koji nemaju pojma sa ekonomijom nemilice trositi budzet? Ostavice takvu rupu da ce se drzava oporavljati bar 10 godina. Ne treba AB-u ni druga pista ni 3. terminal jer avioni i sada slecu i polecu najcesce u razmacima od po pola sata nego je ovo samo politicka ujdurma zlonamernih politicara da bi se jednokratno ubacilo u budzet nesto novca jer greenfield ivesticija nema jer ne postoji pravosude a kapital bezi iz takve drzave. A da ce drzava otetipreduzecu odluku u to ne treba da sumnjamo jer se sve radi na o ruk i sa najvie instance. E pa zato nema priliva kapitala g.Vucicu!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.