Uz "last minute" popuste, na odmor i dalje teško bez 500 evra: Gde možete da letujete za manje para? 1Foto: Shutterstock/kzww

Uzimajući u obzir procenat inflacije koji se javio još prethodne godine, bilo je neminovno da se ona odrazi i na cene putovanja. Tako je ove sezone postalo nezamislivo otići na odmor bez 500-600 evra.

Ipak, za turiste koji ne moraju značajno unapred planirati kog datuma kreću na put ili gde, postoje i jeftinije opcije.

Uz last minute aranžmane za jednak kvalitet usluge kao što dobijaju putnici koji su unapred rezervisali paket, građani mogu platiti i upola manje.

Za nešto manje od 500 evra do kraja jula moguće je otići avionom u Grčku na 10 dana. Za ovu zemlju trenutno ima najviše last minute ponuda, a za sumu između 400 i 500 evra građani mogu obezbediti polupansion u Kefaloniji, Lefkadi, Pargi ili Skijatosu.

Polihrono i Stravos su još i nešto jeftiniji od toga.

Sa druge strane, autobusom je moguće otputovati na mesta kao što su Evia ili Pilion po ceni od 150 evra po osobi na jednak broj dana.

Onima koji žele leto da provedu u Turskoj, biće neophodno da izdvoje znatno više novca. Dok su se početkom juna all inclusive aranžmani mogli naći za 500 evra, uz čarter let, sada se paketi od 10 dana teško mogu naći za manje od 600 evra, i to sa preko 50 odsto popusta.

Među najpovoljnije ponude spada letovanje u Alanji, koje za polaske do 17. jula košta 584 evra pa naviše. Za njima slede Bodrum i Češme što košta između 700 i 800 evra.

Sa druge strane, Lara i Belek su i ove godine najskuplje destinacije, i za šest ili više noćenja u hotelima na ovim mestima potrebno je izdvojiti barem 1.200 evra.

Najpopularnija destinacija u Egiptu – Hurgada, i u last minute ponudama drži cenu oko 500 evra, ali za 11 noćenja i all inclusive hotel.

Šarm el Šeik je značajno skuplji, te su cene bar za 200 evra više nego za Hurgadu.

Kada je reč o Crnoj Gori, last minute ponude uglavnom su vezane za smeštaj, i to bez hrane uključene u cenu.

Ove godine među najtraženijim destinacijama našao se i Tunis, a 10 noćenja sa all inclusive paketom i avionskim kartama košta od 720 do 890 evra po osobi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari