Linglong dolazi krajem marta

U Zrenjaninu sve spremno za najveću kinesku investiciju

Ostavite komentar


  1. Ovo moram da kazem,napisem. Svoj komentar na text o „gumari“ sam vec rekao,da se ne ponavljam al’ ukratko…fuuuuj. Ono sto me posebno iritira je fotka „gradske kuce“ koja se pojavljuje u nedostatku maste vasih dopisnika iz Zrenjanina. Predlog: ako vec uzimate izjavu izvesnog SNS lika zaduzenog za „privredu“ ili what ever,uslikajte njega da zrenjaninci vide svog “ usrecitelja“ !! Zrenjaninci znaju kako izgleda zgrada opstine al’ neznaju ko ih „usrecuje“ sa takvim „investicijama“ !!!! Molim Vas redakcijo da objavite ovaj komentar !!! Hvalaaaaaa.

  2. Jos ovo. Svako ko se makar malo razume u tehnologije(u) za proizvodnju guma,zna koliko je to prljava i stetna tehnologija. Bay the way,u Zrenjaninu je postojala „gumara“ jos pre 70 godina i mnogi od nas se secaju njenog „ucinka“ po okolinu. Bilo ne ponovilo se,al’ sa ovim SNS diletantima i bitangama na vlasti,tesko nama !!!!

  3. Poredjenje one gumare (male zanatske radionice) i ove gumare je poredjenje rostiljanja u prirodi i industrijske prizvodnje hrane. Ko ne veruje neka vidi u pogonima Tigar Tyresa ili Trayala.
    Pitanje je sta ce sve da se gradi u toj zoni, na kojoj povrsini, kojim tempom. Najavljeni su Shandong Linglong (proizvodnja pneumatika). Kada pocinje da se gradi Shijiazhuang Zhiyi Zinc Industry? Ili China State Construction Engineering (CSCE), da li oni dolaze kao izvodjaci radova ili ce I oni da izgrade pogon? Pominjana je i firma Shangdong Lingdong o kojoj nista ne moze da se nadje na netu. Sta je sa ostalim firmama i zna li se koje sve firme treba da pocnu izgradnju pogona?

      1. Nisam pitao za Shangdong Linglong, vec Shangdong Lingdong. Razlika je jednom slovu sto se tice naziva. Dakle, ne Ling-L-ong, nego Ling-D-ong.

      2. Evo tacnog navoda sa jedne vesti:
        – Imamo tri sporazuma koja su vezana za Zrenjanin. Nova fabrika guma, investicija od skoro milijardu dolara, sa „Šangdong Lingdongom“, njegovim kooperantom i s jednom firmom koja se bavi proizvodnjom cink-oksida, investicijom od 85 miliona dolara, koja će otvoriti 280 radnih mesta. To je velika vest za Zrenjanin – rekao je ministar Mali po dolasku u Peking.

        Dakle, pominju se linglong, njihov snabdevac Ligdong i firma za preradu cink oksida.

        Nema ljutis, samo pazljivo citanje.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.