Mihajlović: Neki objekti moraju da se ruše 1Foto: Medija centar

Ministarka saobraćaja i građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Zakon o ozakonjenju donet kako bi pomogao ljudima, ali da postoji deo objekata koji nije mogao da bude ozakonjen i koji moraju da se ruše.

Gostujući u Dnevniku RTS, ona je rekla da su opštine dobilenalog da popišu nelegalne objekte i da se uvek nađu oni koji pokušavaju da izigraju zakon, najavivši da će zbog toga svi biti sankcionisani.

Mihajlović je poručila da će odgovarati oni koji su nelegalno gradili, ali i građevinski inspektori i načelnici koji nisu delovali u skladu sa zakonom.

Država je uradila važne stvari da bi došo do ozakonjenja i omogućila da svako dobije građevinsku dozvolu u roku od osam dana, pa sada neće dozvoliti da neko nađe neku stranputicu vezanu za zakon, kazala je Mihajlović.

Govoreći o najnovijim potezima i porukama iz Zagreba, Mihajlović kaže da je reč o hrvatskoj kampanji i da je to loše za samu Hrvatsku, ali i za EU.

Nećemo dozvoliti da nas takve stvari poremete, poručila je ministarka.

Za 16 časova je zakazana sednica Predsedništva SNS na kojoj bi tema trebalo da bude nova Vlada, a Mihajlović je istakla da će Vlada biti formirana u zakonskom roku i da je cilj da ona bude još bolja i efikasnija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari