Mihajlović: Pazite na radnike tokom vrućina 1Foto: Stefana Savić

Potpredsednica Vlade Srbij Zorana Mihajlović apolovala je danas na građevinske i putarske firme, kao i na sva javna preduzeća, da u uslovima velikih vrućina obrate posebnu pažnju na poštovanje mera bezbednosti na radu, zbog većeg rizika od povreda na radu, kao i saobraćajnih nezgoda.

Dok traju visoke dnevne temperature, poslodavci i radnici se moraju strogo pridržavati propisa u vezi sa korišćenjem zaštitne opreme i pravljenjem pauza u najtoplijem delu dana, kako se zdravlje i život hiljada zaposlenih koji rade na otvorenom ne bi doveli u opasnost, upozorila je Mihajlović.
Takođe je apelovala na dodatan oprez u saobraćaju, poštovanje svih saobraćajnih propisa, kao i preporuka za vožnju u uslovima visokih temperatura.

Prilikom visokih temperatura slabi pažnja vozača i smanjuje se brzina reakcije, a u saobraćaju i trenutak nepažnje može dovesti do nezgode i tragičnih posledica, navela je Mihajlović.
Ona je upozorila vozače da strogo poštuju ograničenje brzine i saobraćajnu signalizaciju, izbegavaju dugotrajnu vožnju u najtoplijim časovima i prave češće pauze.

Temperatura i do 38 stepeni

Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) saopštio je da se danas i sutra u celoj zemlji očekuje veoma toplo vreme, sa temperaturama od 34 do 38 stepeni.
U upozorenju RHMZ se navodi da se veoma toplo vreme očekuje i u četvrtak 14. jula u centralnim i jugoistočnim krajevima, sa temperaturama do 38 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari