Mihajlović povezala preduzetnice iz Srbije i Dubaija 1

– Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, posetila je sa delegacijom poslovnih žena iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Vrdnik i etno naselje „Vrdnička kula“, saopšteno je iz njenog kabineta.

Delegacija poslovnih žena UAE imala je priliku da se uspostavi kontakte sa nekim od vodećih srpskih preduzetnica, ali i da vidi izložbu rukotvorina, srpski folklor i modnu reviju. Preduzetnice iz Dubaija, koje su prvi put u Srbiji, predvodila je Raža Al Gurg, jedna od najuticajnijih žena na Bliskom istoku, prema listi magazina „Forbs„.

Posetom poslovnih žena iz Dubaija otvorili smo novo poglavlje u saradnji naše dve zemlje, koju želimo da unapredimo u oblasti zdravstva, obrazovanja, turizma, banjskim lečilištima, ali i u poljoprivredi i infrastrukturi. Povezivanjem preduzetnica iz Srbije i Emirata, koje su se dokazale kao liderke u svojim zemljama, otvaramo vrata za nove zajedničke projekte koji će se realizovati u našoj zemlji“, rekla je Mihajlovićeva.

Tokom boravka u Srbiji, poslovne žene iz Dubaija posetile su i rezervat prirode Zasavica koji su odlučile da podrže novčanim donacijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari