Mihajlović: Projekat Moravskog koridora po planu 1Foto: MGSI

Ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom i delegacijom konzorcijuma Behtel-Enka o novim infrastrukturnim projektima koje Srbija priprema, među kojima je i „autoput mira“.

Na sastanku je bilo reči o trenutnom statusu tri projekta čija se realizacija priprema u narednom periodu – izgradnji Moravskog koridora, odnosno autoputa Pojate-Preljina, „autoputa mira“ Niš-Merdare-Priština i autoputa Beograd-Sarajevo.

Govoreći o projektu Moravskog koridora, Mihajlović je rekla da izrada planske i projektne dokumentacije za taj projekat teče planiranom dinamikom i da se očekuje da u narednom periodu otpočnu i razgovori o mogućim modelima finansiranja tog projekta.

Predsednik američke kompanije Behtel za Evropu i Bliski istok Stjuart Džons rekao je da je impresioniran ostvarenim rezultatima u oblasti infrastrukture i naglasio da je ta kompanija zainteresovana za saradnju sa Srbijom na novim projektima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari