MMF: Veće penzije od sledeće godine

Plate i penzije ne mogu da rastu više od BDP-a

Ostavite komentar


  1. Prijatelju, ne lupetaj, ako su Veliki Manitu i njegov Mali rekli da će biti povećanja u septembru , će da bude !

  2. „Penzije i plate bi ce vece nego ikad“, a ka’ce to jos niko ne zna, eto novih objasnjenja. Za plate je moguce i nadati se, a za penzionere treba „doziveti stotu“.

  3. Svakog svog penzionera koji je bio, ili jeste nesto u SRS , Vucic ugurava u nekakva tela i forume koje placaju iz budzeta gradjani Srbije. Sada postoje tri grupe penzionera: 1) Vucicevi „zasluzni“ penzioneri koji bogato zive ko niko u Srbiji, i ima ih oko 36000, 2) Vucicevi „zasticeni“ penzioneri koje vlasti lazu da ih kao nesto stite i sa njima manipulusu do bola, kojih ima oko 1500000 i koji zive u strasno teskim uslovima, a koji se muce i vrse samoubistva i 3) penzioneri koje Vucic pljacka oduzimajuci im protivustavno svakog meseca od 100 do 250 EUR. I sve to pokzsava da prikrije laznim javnim zahvalnostima onima koje razbojnicki pljacka, ronjenjem krokodilskuh suza za onima koji stvarno tesko zive i koje koristi kao mitingasko meso na SNS skupovima, a puni svoje prostrane ambare i magaze i ostave svojih podguznih muva. A uspesnost je takva da Tekekom ima gotovo duplo manji profit nego prethodne godine, EPS je opljckan do koske, a uz pidmicene predstsvnike MMF folira dobro poslovanje Srbije i pustosi Srbiju.

  4. OMLADINO bezite iz ovog vucicevog lopovskog konc logora….napustajte prokleti balkan

  5. Jedino verujem Danasu i juce procitah da Mali obecava u septembru povecanje i VRACANJE oduzetog dela, kad se ispostavi da ili je on lagao ili vi novine.

  6. Demokratski svet, koji stalno zahteva vladavinu prava, predlozio je srpskim rukovodiocima da jednoj grupi penzionera oduzmu penziju, a drugima ne, iako su svi uplacivali u penzioni fond po istom Zakonu. Ocigledno da postoji pravo I “ pravo“ . Ocekujem da vracanje penzija takodje bude kategorisano po samo njima znanom „pravu“

    1. Jedino sud u Strazburu, koji nije politicka institucija i podleze politickim pritiscima ce reci konacnu rec. Svi penzioneri kojima je Vucic oteo penzije neka tuze drzavu i PIO fond, jednog dana ce proci ovo ludilo i ovde ce zavladati pravo i pravda.

  7. Što se tiče otimanja penzija i njihovo povećanje veće no ikada, više mi liči na „jebe lud zbunjenog“. Ministri, premijer(ka) i predsednik se utrkuju da objasne penzionerima da će im penzija biti znatno povećana i biće veća no ikada. Zatim da će odluka o tom fantomskom porastu penzija biti doneta u septembru sa početkom primene od prvog novembra i to ukidanja Vučićevog zakona otimanja penzija i usklađivanje iste. Ova majmunska zamajavanja penzionera sada izgleda padaju u mutnu Vučićevu vodu. MMF najavljuje povećanja penzije u 2019. godini. Stvarnost je sledeća, meni Vučić oteo od 2014. godine do sada 5000 evra, obustava usklađivanja penzija sa porastom troškova života izgubio samjoš 20%, a Vučić mi je kao mačeha povećao penziju za 7,53% i ko je ovde jebana strana. Vučić je jebac, a bogati penzioneri jebana strana. Strahota! Penzioneri gledajte u Vučiću kao u spomeniku, nekada, komunista u bistu Tita ili Rusi u spomeniku Lenjina i krstite se kada ga ugledate na TV. Kako stvari stoje vi ćete se krstiti bez prestanka, jer se on ne miće sa ekrana. Zamolio bih pojedine bogate penzionere da ne pljuju ekran, biće Vučićeva slika lošeg izgleda, kao upišan-upljuvan.

  8. Ne žurite i ne preterujte sa „povećanjem“, samo nam vratite ono što nam dugujete. MMF je tražio od vlade da smanji penzije, pa neka sada traži i ubrza vraćanje u zakonske okvire, a za ostalo ćemo da se tužimo, ako treba.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.