Momirović: "Srbija železnički lider na Balkanu" - otvorio prugu Beograd - Šid 1foto FoNet/MGSI, arhivska fotografija

Železnički saobraćaj za građane Rume, Sremske Mitrovice, Šida, Šapca i Loznice ponovo je uspostavljen, posle rekonstrukcije pruge kod Golubinaca, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

„Insistirao sam sa puštanjem u saobraćaj ove pruge jer ona predstavlja direktnu vezu sa Beogradom za više od dvesta hiljada ljudi. Uz izuzetno kvalitetnu železničku infrastrukturu danas se od Rume do Beograda putuje manje od sat vremena, putovanje do Sremske Mitrovice traje svega sat i deset minuta, do Šapca dva sata, do Loznice nešto više od dva i po sata“, rekao je Momirović posle obilaska železničke stanice u Rumi.

Otvaranjem šidskih koloseka je posle tri godine ponovo uspostavljen direktan putnički saobraćaj na relaciji BG centar – Šid (preko Rume i Sremske Mitrovice) i BG centar – Mali Zvornik (preko Rume, Šapca i Loznice).

Momirović je rekao da postoji inicijativa evropskih partnera, pokrenuta iz Ljubljane, da ponovo saobraća voz na pruzi Ljubljana – Zagreb – Beograd.

„Intenzivno radimo sa evropskim fondovima kako bi rekonstruisali kompletnu prugu od Beograda do Šida čime se potvrđuje da smo železnički lideri na Balkanu“, kazao je Momirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari