"Na ulicu, jer tu i jesmo": Protest radnika Pošte 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Na Platou ispred Pošte Srbije održan je protest sindikata „Sloga“, „Solidarnost“ i Samostalnog sindikata poštanskih radnika.

Nekoliko desetina ljudi se okupilo kako bi skrenuli pažnju na svoje nezadovoljstvo.

Kako su rekli, glavni razlog današnjeg okupljanja u Takovskoj 2 jeste loše materijalno stanje zaposlenih u poštama širom zemlje.

Predstavnici sindikata koji su pozvali na okupljanje, izneli su svoje zahteve od kojih je na prvom mestu povećanje zarada zaposlenima.

Stefan Mitrović, iz sindikata „Sloga“ rekao nam je da su razlozi za današnje okupljanje, pored povećanja zareda, loši uslovi rada i nedostatak zaposlenih.

– Izuzetno loši uslovi rada, nedostatak izvršioca na ključnim mestima u tehnologiji i ono što nas najviše muči jesu niske zarade.

– Zloupotreba funkcije našeg v. d. direktora koji obećava poslednje dve godine da će nama biti bolje, da ćemo na sastancima rešiti dijalogom nešto što se nikada nije desilo, zarade su na nivou minimalca, rekao je Tomislav Mandić, radnik pošte iz Novog Sada.
On je dodao da je jedan od zahteva i taj da se više obrati pažnja na zaposlene.

Željko Veselinović, narodni poslanik i predsednik Udruženja sindikata „Sloga“, kao još jedan od zahteva naveo je da dobit koju pošta ostvaruje, umesto u budžet, ide zaposlenima u tom javnom preduzeću.

-Jedini zahtev jeste da se povećaju zarade. Ili kroz podelu dobiti ili kroz redovno povećanje zarada, rekao je on.

Za sutra najavljeni su pregovori sa v. d. direktorom Đorđevićem, kome je istekao mandat još 5. marta. Iako je njemu istekao mandat još u martu, sindikati će pregovarati sa njim, ali ne i sindikat „Sloga“.

Bez obzira na pregovore, najavljen je protest u nedelju na istom mestu u Takovskoj 2.

Na kraju protesta, Mitrović je pozvao okupljenje da mirno uđu u poštu i pozdrave se sa kolegama koji bi se, kako on kaže, verovatno pridružili protestu, ali zbog pritisaka to ne mogu da učine.

Radnik iz obezbeđenja, pustio je nekoliko ljudi, ali ne sve. Na pitanje zašto ih ne pušta da uđu, rekao je da mu je tako javljeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari