Najveće penzije u Srbiji ima 25 penzionera

Ostavite komentar


  1. Ja imam penziju: 7 642,49 din i primam je u dva dela. Mogu da vam posaljem penzijski ček.

  2. Nije mi jasno kako je propisana najveća penzija. Ja sam mislio da penzija zavisi od toga koliko uplaćuješ

    1. Svaka visina penzije određena je koeficijontom obračuna za visinu penzija, a koeficijent zavisi od visine uplate doprinosa, kao i dužine radnog staža. Sve se možete informisati na sajtu PIO fonda.Znači da je svaka penzija obračunata na isti način i po istoj formuli, što naravno ne podrazumeva i istu visinu penzije.Toliko.

      1. Ironija je da jedino za penzije o kojima je reč u članku, ne važi to što ste naveli „…da je svaka penzija obračunata na isti način i po istoj formuli…“. Samo postojanje „propisano najveće“ u zakonu, Vas jasno demantuje.

  3. Najvece penzije imaju oni koji su bili najistaknutiji clanovi „slavne partije“. Sta su ti doprinosili penzionom fondu ako se zna da su oni zahvatali iz budzetske kese koju su gradjani punili?

  4. Koliko penzionera prima penziju u iznosu od 13.000- 25.000 dinara ? U proseku … svi gladuju a imaju radni staž od 40-ak godina .
    U stvari , ja i nisam uspeo da izračunam da te cifre su u stvari oko 450 eura.
    Kolika će biti penzija BOT-ova , koji rade 7-8.godina a pre toga nemaju ni dana radnog staža ?

  5. mene je stid, jer penzija od 10000,00 rsd nije ni penzija. To što je neko poljoprivrednik, nadam se, ne znači da mora i nepokretan na njivu kako bi se prehranio? Zlatno doba Aleksandra Vučića kome je Vulin ministar vojni, a Zorana ministarka građevine, dok mu Antić upravlja energetikom, a Lončar zdravstvom…

  6. „njih 25 mesečno prima penzije u najvišem iznosu propisanom zakonom – 132.065,01 dinar“ ili „penziju od 124.728,07 dinara prima 26 penzionera fonda PIO zaposlenih i samo jedan samostalac“! Šta je od ova 2 tačno?

  7. ОНИ ЛАЖУ, ПЕНЗИОНЕРИ ЧУЈУ!

    Све док се пензионерима у Србији повећава пензија веће но икада, већ две године мирују, а трошкови живота и инфлација су порасли охо…хо!, контејнери неће бити пуни. Њих обилазе неуморни пензионери празне их мирно, тужно, псујући при томе свога власника и гробара. Осим себе, пензионери из контејнера снабдевају и своје укућане, а конкуренција све јача и јача. У очи избора добиће једнократну помоћ 5000 динара, како би знали за кога да гласају. Taкoђе, пензије неуморно повећавају од вође до најнижих државних чиновника свакодневно, а речи им остају празне, лажу, лажу бре!

  8. Šta to znači?! To znači da ovih 105 000 penzionera što imaju 10 000 dinara, da ni jedan jedini dinar ne potroše, treba 13 meseci!, da bi „dobili“, JEDNU mesečnu penziju kao ovi , što imaju najveće!! Nije tačno da je „bilo“, „koliko uplaćuješ-toliko dobiješ“, jer je bio model, da biraš prosek najvećih uplata u toku radnog staža, (koje sada nije tako), pa su tako stvorene velike razlike! Prosek po „sistemu“, neko jede meso-neko kupus,= „Svi“ jedu SARMU?! Država i PiO, treba da se zabrinu, za tako veliki broj penzionera, sa penzijama kojima ni mesečne račune ne možeš platiti, a ne demagogijom i „visini SREDNjE“, penzije/“SARME“! Neka ostanu te najveće penzije, ali se naj niže moraju povećati, kako bi penzioner sa malom penzijom mogao koliko toliko normalnije živeti, i korigovati odnos Najniža/Najveća u smislu 1:3, ili max. 1:5! Od „PROSEKA“ se ne živi!

  9. Zamisli te Brnabićku kao penzionerku, (koja bi po njenoj izjavi sa 40 hiljada „izvukla“ 3-4 dana), da ima „prosečnu“ penziju! Kako bi živela sa tim novcem, svakog meseca, a da je izvršitelji, ne izbace na ulicu!?

Ostavite komentar


Ekonomija

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate? 10

Veliki broj falsifikovanih proizvoda na tržištu: Kako da ih prepoznate?

Sa prazničnim periodom povećava se i potrošnja, čak i za 40 odsto. Nakon poslednjeg otkrića falsifikovanih proizvoda, potrošači će osim o cenama morati da vode računa i o kvalitetu namirnica. Marko Dragić iz Nacionalne organzacije potrošača rekao je za RTS da se može očekivati da je na tržištu u Srbiji veliki broj falsifikovanih proizvoda i da građani koji su ih uočili mogu da ih prijave tržišnoj i poreskoj inspekciji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.