Filijali Poreske uprave u Kragujevcu prijavu za godišnji porez na dohodak građana u 2010. godini podnele su 303 osobe iz tog grada. Najveći prihod prijavio je privatni preduzetnik koji je u prošloj godini zaradio više od 15,5 miliona dinara i ukupan iznos njegovog poreza iznosi preko 1,8 miliona dinara.


Najbogatiji Kragujevčanin u 2009. godini, takođe preduzetnik, prijavio je prihod veći od „kolege“ u 2010. godini“ za oko sedam miliona dinara i njegov porez je bio tri miliona dinara. Rukovodilac sektora za obrazovanje i komunikaciju Regionalnog centra Poreske uprave u Kragujevcu Marina Vulović rekla je da struktura „milionera“ nije izmenjena u odnosu na prethodni period.

„Po broju podnetih prijava prednjače profesori Univerziteta, doktori medicine, preduzetnici, zaposleni u bankama, diplomirani ekonomisti i diplomirani pravnici“, rekla je Vulovićeva.

Na području 38 gradova i opština u Srbiji koji su u nadležnosti Regionalnog centra Kragujevac podneto je oko 1.250 prijava a najveći prihod je prijavio preduzetnik iz Aranđelovca oko 50,5 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari