Nastavak protesta zbog grejanja u Zrenjaninu

Ostavite komentar


  1. Uzas , treba sva ta javna komunalna preduzeca predate narodu na upravljanje …!!!

  2. Građani nisu svesni da onaj ko ih vara neće reći na koji način to radi, jer tada nebi mogao da to dalje radi. Gradske Vlasti, Toplane, Objedinjemna naplata kao i republička vlast ima interes da parafiskalnim nametom ugrađenim u paušalnu cenu koju fakturiše 12 meseci, naplati godišnje iznos vrednosti 2 grejn e sezone. Akontacija koja se mesečno naplaćuje je sačinjena sa dvostruko većom količinom kwh nego što se godišnje isporuči po m2 stanbenog prostora. Kada je ovo otkriveno Promoviše se drugi način prevare gde se stvarna obaveza fakturiše od oktobra do maja kada se isporuka toplotne energije i obavlja nazvan kao VARIJABILNI DEO (a to je i stvarna obaveza za plaćanje, dok se naplatom 12 meseci FIKSNI DEO služi da se uveća prihod za one kwh koje sada ne mogu da se očitaju jer nisu ni isporučeni. Da bi se još više zamutila naplata zahteva se od korisnika da uvedu deljitelje kako bi plaćali "PO UTROŠKU". Delitelji i koji se ugrađuju na svakom radijatoru nije merni instrumenat koji pokazuje utrošene kwh i korisnik kada drugi deli utrošak NIKADA NEĆE MOĆI DA PROVERI SVOJ RAČUN kao što može sada kada mesečne isporučene kwh objektu podeli sa ukupnom stanbenom površinom svih korisnika i dobijene kwh/m2 stana pomnože sa svojom površinom stana i prodajnom cenom za kwh, i to iznosi tačno njegov deo za plaćanje. U ovoj grejnoj sezoni isporučeno je u Beogradu u Okt=9,9584 kwh/m2 stana; u Nov=15,5493 kwh/m2 ; u Dec= 24,7675 kwh/m2 a u Jan=30,2985 kwh/m2 stana . Ispravna obaveza je za 4 meseca ukupno isporučeno kwh 80,5750 kwh/m2 stana x 60 m2 (površina stana) x 7,57 din/kwh (prodajna cena kwh u Beogradu)=36.597,16 din – 7% (za plaćanje u roku)=34.035,36 din Ali ni Beograđani neznaju kako su predmet prevare kao i svi korisnici daljinskog grejanja u SRBIJI jer ne očitavaju kalorimetar (koji memoriše u memoriji LOOP 2 podatke o mesečnim stanjima isporučenih kwh unatrag 36 meseci). Očitajte kalorimetre i podelite utrošak sa ukupnom stanbenom površinom da bi znali šta treba da platite.

  3. Ljudi , nije problem u deliteljima, nisu vam racuni veci zbog njih, grejanje je uzasno poskupelo te godine kada su delitelji uvedeni.

  4. Sramota me mog grada Sapca, sto kicme nema i buniti se nece ma koliko da ih pljackas.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.