Radar: Nebojša Šurlan, kao direktor Građevinske direkcije Srbije radio u interesu familije 1Foto: Naselje Stepa Stepanović/Facebook

Nedeljnik Radar objavio je danas ugovor koji pokazuje da bivši direktor Građevinske direkcije i Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan nije radio samo po nalozima ljudi iz vrha vlasti, već i u interesu svoje familije.

Kao direktor Građevinske direkcije, Šurlan je četiri lokala u beogradskom naselju „Stepa Stepanović“ prodao privatnoj firmi Krez, čiji je jedini vlasnik i zakonski zastupnik njegov otac Vladimir.

Pre nego što je ocu prodao dotadašnju državnu imovinu, jer je Vlada Srbije u Agenciji za privredne registre upisana kao jedini vlasnik Građevinske direkcije, Šurlan je, „poput pravog sina, tatinoj firmi odobrio beskamatnu pozajmicu na 10 godina“, otkriva Radar.

Kao garanti da će tek osnovana firma njegovog oca vratiti pozajmicu potpisali su se sam Šurlan i njegova supruga, Tijana, sudija Ustavnog suda Srbije.

Pre nego što je na predlog skupštinske većine u decembru 2016. godine izabrana za sudiju Ustavnog suda, ona je u aprilu iste godine bila kandidat za odbornika na izbornoj listi Srpske napredne stranke na lokalnim izborima u opštini Vračar, i to na trećem mestu na listi, odmah iza Nikole Selakovića i Marka Đurića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari