Nelogična i netačna izjava premijerke Brnabić o profesionalnom menadžmentu EPS-a 1

Izjava premijerke Ane Brnabić da niko nema pravo da Vladi Srbije spočitava što dosad nije bilo profesionalnog menadžmenta u Elektroprivredi Srbije potpuno je nelogična i ne odgovara istini, smatra stručna javnost.

– Logično je da bi svaki menadžment trebalo da bude sastavljen od profesionalaca kako bi se ostvarivali zadovoljavajući poslovni rezultati. To što tako nešto u Elektroprivredi Srbije nije uspostavljeno ranije ne može da bude opravdanje za nečinjenje aktuelne vlasti po tom pitanju. Naime, ova vlast je na čelu države već 10 godina i bilo bi sasvim normalno i poželjno po interese EPS-a da je profesionalno rukovodstvo postavila čim je dobila mandat za formiranje svoje prve vlade. To kao što znamo nije učinjeno i EPS je zbog toga u proteklom periodu pretrpeo velike gubitke – kaže stručnjak za energetiku Miodrag Kapor.

Da premijerka nije u pravu smatra i Vojislav Vuletić generalni sekretar Udruženja za gas Srbije.

– Vlada je vlasnik Elektroprivrede Srbije. Odgovorna je za poslovanje tog preduzeća. Sa druge strane Vlada je odgovorna pred građanima. Ako se stvari postave tako onda je sasvim jasno da premijerka ne rezonuje pravilno. Ko će drugi kritikovati poteze Vlade sa kojima se ne slaže ako ne narod koji na izborima odlučuje ko će vladati – ističe Vuletić.

Ekonomski konsultant Branko Pavlović kaže da je uloga vlasti da trpi kritike čak i kada one nisu osnovane a u ovom slučaju svakako jesu.

– Da je rukovođenje EPS-om bilo dobro onda ne bi bilo razloga da se govori o stvaranju profesionalnog menadžmenta u tom preduzeću. A nadležni upravo to sada razmatraju. Takođe, aktuelna vlast na toj poziciji nije od juče. Naprotiv, vlada već 10 godina tako da su kritike zašto se tek sad razmatra opcije postavljanja profesionalnog menadžmenta apsolutno na mestu. Drugim rečima, premijerka Brnabić je u svojoj izjavi potpuno omanula – zaključuje naš sagovornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari