Najavljenim promenama poreske prijave biće ukinuto postojećih 11 obrazaca, koji se zamenjuju samo jednom novom prijavom koja će se predavati isključivo elektronski, upotrebom elektronskog kvalifikovanog digitalnog sertifikata. Novi sistem počinje sa radom od početka naredne godine, a zbog izuzetno kratkih rokova potrebno je da se kompanije što pre informišu o novom sistemu, i obezbede svoje kvalifikovane digitalne sertifikate, bez kojih od 1. januara neće moći da prijave poreze i doprinose.

Na skupu koji je organizovala Poreska uprava i Privredna komora Beograda učestvovale su kompanije koje se bave razvojem i implementacijom poslovnih softvera, sa ciljem da se prvo razjasne i usklade softverske aplikacije generisanja poreske prijave, a planirano je da se naredni put sastanu knjigovodstvene agencije, kao stub reforme pre svega u poreskim prijavama malih i srednjih preduzeća i preduzetnika.

Komora je radi boljeg informisanja pripremila portal na kome će se naći detaljne informacije i specifikacije, kao i pitanja i odgovori kompanija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari