Nije bilo novog zapošljavanja 1

U Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, kažu u razgovoru za Danas, da je od početka mandata ove vlade, broj zaposlenih smanjen za gotovo deset odsto.

Naime, izmenama Zakona prilikom formiranja ove, sada tehničke Vlade, tom ministarstvu su pripojeni novi resori iz drugih ministarstava, pa je iz njih time preuzet i jedan broj zaposlenih.

– U aprilu 2014. godine, Ministarstvo trgovine i telekomunikacija se „transformisalo“ u Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Broj zaposlenih se, zbog preuzimanja novih nadležnosti i zaposlenih iz resora turizma, u startu uvećao sa 682 na 806. Od tog trenutka (apr 2014), Ministarstvo trgovine je u svaki naredni mesec, poštujući zabranu zapošljavanja, ulazilo sa manjim brojem zaposlenih – da bi u junu ove godine imali 732 zaposlena. U odnosu na april 2014, to je smanjenje od preko devet odsto ili 74 zaposlena – navode u Ministarstvu podsećajući da je ta informacija podrazumevana za one koji detaljnije prate rad i Vlade i tog resora, ali da bi deo javnosti mogao i pogrešno da protumači podatak zašto je 2014. povećan broj zaposlenih uprkos racionalizaciji i najavljenom smanjenju državne uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari