Niko nije hteo da kupi Geneks kulu 1Foto: FoNet

Za danas je bila zakazana prodaja Geneks kule, ali niko nije bio zainteresovan za kupovinu “zapadne kapije Beograda”.

Geneks kula ponuđena je po početnoj ceni od dve milijarde dinara.

Privredni sud u Beogradu je marta 2017. proglasio bankrot u ovom preduzeću, a kompanija, ondnosno njen stečajni upravnik Budimir Mrdović zatražio je da se proda deo imovine. Radi se o kuli od 14.943 kvadratna metra, koja ima 28 posebnih delova objeka, poslovne prostore i garaže.

Generaleksport je u stečaju od 2015, a u stečaju godinama je i njena kćerka firma ICG. O radnicima obe kompanije Danas je godinama, u više navrata pisao, jer i posle 13 godina od kako su se stekli uslovi da se od prodaje naplati socijalni program i dalje su na “čekanju”.

Međutim, kako je ta Geneksova kula povezana sa istovetnom koja je stambeni porostor, predstavnici stanara uručili su krivičnu prijavu Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika zbog, kako su naveli, pokušaja prodaje tuđe imovine.

Upravnik stambenog dela kule Božidar Stavrić optužio je i Agenciju za licenciranje stečajnih upravnika da prodaje tuđu imovinu, a članovima komisije uručio primerak krivične prijave, koja se odnosi na spornih 146 kvadrata „galerije“ na krovu Geneks kule, 200 kvadrata pasarele i na prostor garaže i skloništa, koji ukupno ima oko 9.000 kvadrata, objavila je televizija N1.

Navode da je krivičnom prijavom obuhvaćen i stečajni upravnik „Generalexporta“ kao i Katastar.

Stavrić tvrdi da se kompanija Geneks u stečaju neosnovano uknjižila na parceli koja je parking u zajedničkom vlasništvu, dok je u katastru odbijen pokušaj da se Geneks uknjiži na pasareli između dva krila Geneks kule.

Stečajnog upravnika Mrdovića optužio da je omogućio svom sinu da se uknjiži na „galeriji“, prostoru na krovu Geneks kule, ali da je katastar odbio i taj pokušaj uknjiženja.

„Podneli smo jednu krivičnu prijavu kao I tužbu, za smetanje poseda a obraćali smo se i ministru policije Aleksandru Vulinu da protivpožarna inspekcija izađe na teren, pošto je pasarela i protivpožarni put. Tek posle 10 dana dobili smo od stečajne uprave ključ od pasarele“, naveo je Stavrić.
Dodao je da su ukupno podigli dve tužbe i dve krivične prijave pokušavajući da zaštite imovinu stambenog dela Geneks kule od stečajne uprave „Geneksa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari