Nikolić: Kina može da zaposli Srbiju 1Foto:FoNet/Filip Stefanović

Srbija ne traži od Kine nikakvu milostinju i pomoć, ali zna da Kina može da zaposli Srbiju, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

On je, tokom posete sedištu novootvorene Banke Kine na Novom Beogradu, istakao da je taj događaj veliki dan ne samo za srpsko bankarstvo, privredu i finansije, nego i za celu zemlju.
 
Otvaranje Banke Kine učvršćuje i sprovodi u život sporazum o strateškom partnerstvu dve zemlje, potpisan u Beogradu prošle godine. Srbija je onaj pravi nastavljač politike Jugoslavije, zbog koje je Kina i postala prijatelj naše zemlje, rekao je Nikolić.
 
Uz konstataciju da prijateljstvo dve zemlje nema granica, Nikolić je pozvao sve ljude i kompanije u Srbiji koji imaju ideju, projekat ili tržište, a nemaju sredstva, da razgovaraju sa kineskom bankom, koja im može pomoći.
 
Ambasador Kine u Beogradu Li Mangang, koji je sebe nazvao „Srbinom poreklom iz Kine“, ukazao je da Vlada i predsednik Srbije pridaju veliku pažnju razvoju prijateljskih odnosa između dve zemlje.
 
Siguran sam da je odnos naše dve zemlje danas bolji nego juče, a sigurno slabiji nego sutra, naglasio je on.  Li Mančang je odao i priznanje Nikoliću što, i pored velikih obaveza, stalno prima kineske delegacije, razgovara sa njima, savetuje, „daje sve od sebe da unapredimo i ojačamo postojeću saradnju“.
 
Nikolić i Li Mančang su se u sedištu banke u Bulevaru Zorana Đinđića potpisali na veliki pano koji će biti uspomena na dan otvaranja u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari