Vlada Srbije usvojila je juče Predlog budžeta za narednu godinu kojim su predviđene značajne uštede i smanjenje rashoda, saopšteno je nakon sednice kojoj je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nikolić je podržao reforme koje Vlada Srbije sprovodi i istakao važnost dogovora o aranžmanu sa MMF, navodi Kancelarija za saradnju sa medijima. On je ocenio da uštedama, racionalnim trošenjem budžetskih sredstava i povećanjem proizvodnje Srbija ide ka ekonomskoj stabilnosti. Vlada sprovodi ekonomske mere u izuzetno teškim uslovima, ali građani Srbije to podržavaju jer je to uslov ekonomskog oporavka zemlje, istakao je Nikolić.

Inače, osim budžeta, usvojen je i Predlog zakona o osiguranju, Predlog zakona o platnim uslugama, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma. Set ovih zakona biće pred poslanicama na zasedanju koje počinje 15. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari