Ministar zaštite životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić izjavio je juče na konferenciji za novinare da je Naftna industrija Srbije završila studiju koja pokazuje koliko je ta kompanija zagadila žvotnu sredinu i šta je potrebno uraditi da se ta zagađenja saniraju i da ih u budućnosti ne bude.

 „Urađena je odlična analiza koja predstavlja dubinsko istraživanje tla, vazduha, površinskiih voda, otpadnih voda i procenjeno je da je u mere za sanaciju posledica tog istoriijskog zagađenja potrebno uložiti oko 58 miliona evra“, naglasio je Dulić.

Generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko je izjavio da će ta kompanija ove godine investirati 40 miliona evra u projekte zaštite životne sredine. Najveći deo novca biće uložen u Rafineriju nafte Pančevo, a planirano je i čišćenje zemljišta u Zrenjaninu i Kikindi. On je dodao da će ukupno u projekte zaštite životne sredine biti uloženo 90 miliona evra do kraja 2013. godine, od čega je u prethodne dve godine već uloženo 30 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari