Ništa od privrednog rasta, BDP teško i do dva odsto

* Nakon 2,1 odsto rasta BDP-a u trećem tromesečju potrebno da ekonomija poveća aktivnost za 3,4 odsto da bi dostigli dva odsto na kraju godine * Arsić: U Centralnoj i Istočnoj Evropi trend rasta je oko četiri odsto; Savić: Ovo zaostajanje za konkurentima je i najveći problem za Srbiju * Ivan Nikolić: Industrijska proizvodnja je ubrzala i ako nastavi, moguć je i rast preko dva odsto
Najnoviji ekonomski pokazatelji potvrđuju pesimistične prognoze za 2017.

Ostavite komentar


  1. u normalnim zapadnim zemljama, rast od 2% je da se samo odrzava ono sto se ima, dakle ovde je samo da se ne klizi nazad. Elem, eto srpskoj vladi posledice sedenja na dve stolice dok su Rumunija, Bugarska, pa i Crna Gora i Albanija za Srbiju vec sada misaona imenica.

  2. Da li je iko sa IQ preko 90, mislio da će Srbija sa SNSom da ostvari privredni rast?!

  3. Strašno je to što privrednog rasta nema, a sprovodi se "zagušivanje" Beograda na sve strane građevinskim radovima po sistemu "sečem uši krpim d.pe". Uložene pare su ogromne, a privrefnog rasta nema. Pa tu nije ni potrebno glasanje. Jednostavno snsovci sklanjajte se što pre!

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. mart 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.