Preduzeće Zastava Inpro u kojem većinu zaposlenih čine osobe sa invaliditetom ovogodišnju proizvodnju započelo je u pogonu Zastave Oružja – „Sivi dom“. Vlada Srbije je u rekonstrukciju donedavno zapuštenog „Sivog doma“ do sada uložila oko 250.000 evra, a dodatna sredstva biće investirana u osposobljavanje magacinskog prostora.

 Zaposleni će proizvoditi lake automobilske prikolice i drugu robu za izvoz u vrednosti od oko pet miliona evra, što je dva puta više od prošlogodišnjeg deviznog prihoda tog preduzeća. Najveći deo proizvoda će kao i ranijih godina plasirati na tržištu Francuske, ali ima najava da će se proizvodi ove firme u 2011. prodavati i u svim bivšim jugoslovenskim republikama, a najverovatnije i u Nemačkoj.

– Već smo preuzeli pojedine poslove koji su do skora rađeni u Fabrici automobila. Radimo neke usluge za Fijat, a sa izvesnošću očekujemo da ćemo u dogledno vreme da postanemo ozbiljniji partner nekog Fijatovog kooperanta ili direktni dobavljač Fijata – kaže za naš list direktor Zastava Inpro Branko Veljović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari