Komisija za zaštitu konkurencije dobila je juče saglasnost Administrativnog odbora Skupštine Srbije da zaposli dve osobe. Za novo zapošljavanje deo sredstava Komisija će obezbediti iz ušteda, koje će uspeti da ostvari , objasnio je Miloje Obradović, predsednik Komisije. On je članovima Odbora rekao da će do kraja godine zatražiti zapošljvanje još devetoro osoba, navodeći da su sistematizacijom, kad je formirana Komisija, planirana 54 radna mesta, a da je popunjeno 31, pri tom se očekuje da neki odu u penziju. Komisija je, u novom sastavu, počela da radi u drugoj polovini godine, a Obradović je naveo da je zatečen veliki broj predmeta, ali da je, zahvaljujući angažovanju zaposlenih, koji su radili i praznicima i vikendima, sav posao urađen.

– Komisija radi u veoma teškim uslovima, nema ni stimulacije, ali nemamo ni zaposlene po ugovoru o delu. Sve sporove koje pokrećemo sami vodimo, pa su troškovi manji – naveo je Obradović.

On je dodao da Komisija od 2007. godine radi u prostorijama zakupljenim od privatnika, gde plaća kiriju od 11.000 evra mesečno.

– Prostorije su skupe, a i nije dobro da Komisija radi u prostoru čiji je vlasnik privatnik, zbog sporova koje pokreće. Pronašao sam prostor, koji će biti jeftiniji za oko pet hiljada evra, a u državnom je vlasništvu. Što se tiče rezultata rada, ostvarili smo suficit od 205 miliona dinara, od čega ćemo u budžet uplatiti više od polovine, oko milion evra. Zahvaljujući Komisiji i sprovima koje je dobila, u budžet je od kazni uplaćeno 360 miliona dinara. U ovom trenutku, čekamo da JKP ’Pogrebne usluge’ na ime kazne u budžet uplati 20 miliona dinara – objasnio je juče Miloje Obradović na Administrativnom odboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari