Oko 300.000 radnika bez plate iz budžeta

Isplatu tromesečnog minimalca iz državne kase za radnike zatražilo oko 60 odsto firmi i preduzetnika

Ostavite komentar


  1. Novinari, pisite i o nezaposlenim gradjanima. Koliko nas ima, kako novoprijavljenih tako i nas koji smo od ranije na birou. Pisite kako mi prezivljavamo. Mozda i gore od radnika, kojima ne treba zavideti. Pisite koje su mere pomoci za nezaposlene u ozbiljnim zemljama. Informisite nas!

    1. Firma u kojoj radim radila je svaki dan za vreme varednog stanja i svi radnici su radili sa potvrdom bez prekida poslodavac je dao plate normalno a sad nam trazi ziro racune da nam prebaci minimalac i da ga mi podignemo i njemu odnesemo na ruke. Pa me intersuje dali taj minimalac pripada poslodavcu ili nama dali je neko upucen da mi objasni

  2. Mali da objavi spisak firmi i preduzetnika koji su dobili po 3 minimslca, i koliko im je ukupno para uplaceno. Da vidimo ko se pomaze.

  3. Mi nemamo pravo na ove tri minimalne zarade, tj nas poslodavac. Jer nas je poslodavac uzeo sa trzista rada , zbog toga ima umanjenje za poreze i doprinose. To traje vec 2 godine, on placa celokupne poreze i doprinose, pa mu drzava posle vraca deo, oko 70%. Ali opet nije fer, jer to nema veze sad sa ovim vandrednim stanjem. On svoje obaveze prema drzavi redovno izmiruje, izmirio je i sad. Ali eto nema pravo na ove minimalce, samim tim ni ja necu dobiti nikakvu platu za ovih 1,5 mesec. Necu dobiti otkaz, ali necu dobiti ni platu. Od cega ziveti. U pitanju je specijalizovana prodavnica, ne mlati poslodavac ne znam kakve pare, isplacuje radnike i ima za sebe da normalno zivi, nista vise od toga. Zbog vanrednog stanja, radno vreme drasticno skraceno, nema potreba da mu radnici rade, a pri tom i imam i malo dete, sa kojim moram kuci ostati. Od cega ziveti.

  4. Firma koja distribuira voće i povrće je tokom vanrednog stanja poslovala intenzivnije nego u normalnim okolnostima, ali je vlasnik radnicima isplatio po 3.000 dinara na ruke i rekao da se čeka da država uplati minimalac.
    Da li se na ovaj način daje podrška radnicima ili se omogućava nekome da uzme i ono što mu ne pripada?

  5. Nadam se da ce te mi objaviti komentar. Danas je isplaceno firmama u srbiji koje su se prijavile po zaposlenom 30.367.00 dinara. O tome niste napisali ni rec. Nije u redu. Za ovu vlast nemam ni jednu lepu reč ali ovo ste trebali objaviti ako mislite da ste objektivan medij. Samo vas i novu i n1 citam ali o tome niko nista. Nije u redu.

  6. Firma u kojoj radim radila je svaki dan za vreme varednog stanja i svi radnici su radili sa potvrdom bez prekida poslodavac je dao plate normalno a sad nam trazi ziro racune da nam prebaci minimalac i da ga mi podignemo i njemu odnesemo na ruke. Pa me intersuje dali taj minimalac pripada poslodavcu ili nama dali je neko upucen da mi objasni

Ostavite komentar


Ekonomija

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada? 10

Među potpisanim sporazumima tokom posete Si Đinpinga, nema elektroenergetike: Beograd balansira između investitora sa Istoka i Zapada?

Među brojnim sporazumima Srbije i Kine, koji su potpisani tokom zvanične posete predsednika te zemlje Si Đinpinga Beogradu, nema nijednog iz oblasti elektroenergetike, a razlog za tako nešto treba tražiti u činjenici da je u tom segmentu naša zemlja prevashodno vezana za evropske standarde, smatra domaća stručna javnost.

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.