Otkazan štrajk upozorenja u "Krušiku" 1Foto: FoNet/ MOD

Štrajk upozorenja u valjevskoj namenskoj industriji „Krušik“, koji je bio najavljen za danas, otkazan je, saznaje Danas.

Podsetimo, jednočasovni štrajk upozorenja trebalo je da bude danas od 12 do 13 časova a najavili su ga četiri reprezentativna sindikata u Holding koorporaciji „Krušik“ – Sloga, ASNS, Nezavisnost i Sindikalna organizacija HK Krušik.

Kako navodi Sindikat Sloga, štrajk je otkazan do daljnjeg nakon što su predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata kasno sinoć postigli su dogovor sa predstavnicima poslodavca u vezi sva tri podneta štrajkačka zahteva.

Sastanku koji je trajao nešto pre ponoći, pored predstavnika sindikata prisustvovali su državni sekretar u Ministarstvu odbrane Branko Živanović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije pukovnik Slavko Rakić i predsednik nadzornog odbora pukovnik Veljko Petrović. Zbog službenog puta sastanku nije prisustvovala v.d. generalnog direktora Jovanka Andrić.

„Postignut je dogovor da se od februarske zarade, koja se isplaćuje u mesecu martu, ukida negativna stimulacija. U vezi povećanja cene radnog sata, ono se odlaže do poslednjeg kvartala 2022. godine, a predstavnici sindikata i rukovodstva fabrike će u narednom periodu nastaviti razgovore sa ciljem definisanja povećanja cene rada, kao i mogućnosti za povećanje i ranije, u zavisnosti od ostvarenih rezultata poslovanja kompanije“, navodi se u saopštenju Sloge.

Kada je u pitanju treći zahtev, koji se odnosi na regulisanje otežanih uslova rada, ono će biti razmatrano za tri najzahtevnije celine do 15. marta, nakon čega će se pripremiti inicijalni predlog za pregovore sa sindikatima.

„Nakon postizanja dogovora, biće nastavljeno rešavanje otežanih uslova rada i za ostale delove fabrike“, navode iz Sloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari