– Isplata otpremnina radnicima „Zastave kamione“ koji su se izjasnili za dobrovoljni odlazak iz preduzeća uz socijalni program, počeće sutra, saopšteno je u toj fabrici. Novac za te namene nedavno je, u iznosu od 123 miliona dinara, uplaćen na račun fabrike, a za odlazak se, krajem maja, uz neku od opcija iz ponuđenog socijalnog programa, izjasnio 191 radnik od ukupno oko 240 zaposlenih.

– Otpremnine će se prvo isplaćivati radnicima koji nisu tužili fabriku za zaostala potraživanja, a zatim i onima koji budu doneli potvrde o zamrzavanju svojih sudskih i izvršnih postupaka do 31. maja naredne godine – poručuju iz menadžmenta Zastave kamiona.

Fabrika Zastava kamioni posluje u sastavu Grupe „Zastava vozila“, koja je odlukom Vlade Srbije od 1. juna ove godine svrstana među 17 domaćih preduzeća od strateškog značaja za privredu u Srbiji, te će od potraživanja poverilaca, osim radnički, biti zaštićena do 31. maja naredne godine. Od zahteva radnika da im se isplati po deset i više zaostalih zarada, poslovodstvo Zastave kamiona zaštitilo se sporazumom sa rukovodstvom fabričkog sindikata, prema kojem prekobrojne „kamiondžije“, ukoliko žele otpremnine iz socijalnog programa, moraju da odustanu od svojih potraživanja do kraja maja naredne godine, ili do konačnog rešenja statusa preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari